S’inicia el termini de presentació de sol·licituds de la primera convocatòria del “reActivem Barcelona” : Servei de Premsa

S’inicia el termini de presentació de sol·licituds de la primera convocatòria del “reActivem Barcelona”

12/07/2021

“reActivem Barcelona” és un fons extraordinari de 20 milions d’euros creat per donar suport a aquelles activitats que s’han vist més afectades per la Covid-19

Aquesta primera convocatòria, amb un pressupost de 12 milions d’euros, va destinada a establiments comercials, de serveis, de restauració, d’oci nocturn i allotjaments turístics situats en planta baixa que hagin invertit o tinguin previst invertir en millores als seus locals entre la declaració de l’estat d’alarma i fins a finals d’any

Es poden sol·licitar els ajuts entre avui i el dia 30 de juliol

Avui ha començat el termini per a sol·licitar els ajuts de la primera convocatòria del fons extraordinari “reActivem Barcelona”, creat per donar suport a aquelles activitats que s’han vist més afectades per la Covid-19. Aquesta primera línia de subvencions compta amb un pressupost de 12 milions d’euros i va adreçada a comerços, restauració, oci nocturn i allotjaments turístics. El termini per a presentar la sol·licitud estarà obert fins el 30 de juliol.

Els ajuts es poden demanar a través del web barcelona.cat/subvencionsreactivem i van destinats a establiments que estiguin situats en planta baixa i hagin fet o tinguin previsió de fer intervencions de millora en els seus establiments entre la declaració de l’estat d’alarma i el 31 de desembre de 2021.

Els imports subvencionables poden anar dels 1.000 als 4.900 euros per a actuacions de millora i adaptació de les instal·lacions, millora de la digitalització, de l’accessibilitat i de l’eficiència energètica i la sostenibilitat.

En concret, les intervencions que són objecte d’aquests ajuts són:

Les subvencions es concediran d’acord amb el compliment dels criteris subvencionables, per ordre d’arribada de la sol·licitud i fins a esgotar el pressupost disponible i es limita el nombre d’establiments pels que una mateixa persona física o jurídica pot demanar l’ajut a un màxim de tres. La quantia anirà en funció de la superfície de l’activitat econòmica, la despesa d’inversió i el nombre d’habitacions i la tipologia d’establiment d’allotjament turístic.

Així, en el cas de comerços i serveis la subvenció és d’entre 1.000 i 1.500 euros en funció de la despesa d’inversió i la superfície de l’activitat econòmica. Pel que fa a la restauració i l’oci nocturn, l’ajut pot ser d’entre 1.500 i 2.250 euros en base als mateixos criteris. Finalment, els establiments d’allotjaments turístics poden rebre entre 2.250 i 4.900 euros en funció de la despesa d’inversió i el nombre d’habitacions.

 

 

Un fons extraordinari de 20 milions d’euros per al comerç, l’oci i el turisme

“reActivem Barcelona” és una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Barcelona amb un pressupost de 20 milions d’euros per tal de donar suport a totes aquelles activitats que més estan patint les conseqüències de la Covid-19. És un fons extraordinari format per la convocatòria actual, de 12 milions d’euros, i per una segona línia d’ajuts que s’obrirà durant aquest estiu, per valor de 8 milions d’euros i adreçada a projectes d’obres i grans inversions.

Aquesta segona línia d’ajuts també valorarà aspectes de sostenibilitat i eficiència. Els ajuts podran suposar, com a màxim, el 50% del cost de les actuacions amb un límit de 100.000 euros subvencionats. Per tal d’accedir a aquesta línia caldrà la presentació d’un projecte d’inversió que tingui per objectiu la millora de la competitivitat, del funcionament i de les instal·lacions del seu negoci.

Aquestes actuacions podran ser de condicionament i reforma de l’establiment per millorar l’accessibilitat i la seguretat; l’adquisició de maquinari i altres elements relacionats amb la millora de la producció, servei o distribució i la digitalització; o la realització de millores en el camp de la sostenibilitat  i la recollida, separació i gestió de residus domèstics.Compartiu aquest contingut