La Guàrdia Urbana intensificarà el control de bicitaxis aquest cap de setmana : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana intensificarà el control de bicitaxis aquest cap de setmana

22/07/2021

Des de gener a juliol d’aquest any s’han interposat gairebé 2.000 denúncies a VMP de classe C1 (trixi)

L’objectiu de l’Ajuntament és protegir els vianants i el compliment de la normativa per part de tots els usuaris de la via pública

La Guàrdia Urbana de Barcelona, juntament amb Mobilitat i BSM, realitzaran aquest cap de setmana un dispositiu conjunt de control i vigilància dels Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) d’ús d’activitat econòmica, classe C1 (trixi).

La voluntat municipal és que aquesta tipologia de vehicles circulin d’una forma endreçada i regulada, complint la normativa i posant tots els esforços per protegir les zones on es produeix una saturació més alta d’aquests vehicles.

En aquest sentit l’Ajuntament de Barcelona va regular la circulació d’aquesta tipologia de VMP a través de l’Ordenança de Circulació de Vianants i Vehicles que marca que aquest tipus de vehicles han d’estar registrats, disposar de  l’assegurança corresponent i han de circular pels espais que els corresponen.

Fins a mitjans de juliol la Guàrdia Urbana ha interposat un total de 1.943 denúncies a VMP de classe C1 i C2 entre les que destaquen:

Des del passat mes de juny els Consistori ha intensificat el control dels VMP d’activitat econòmica amb la voluntat de protegir el vianant i regular i compatibilitzar els usos de l’espai públic, sobretot en aquelles zones que poden generar una distorsió a la vida dels veïns i veïnes.

 

El dispositiu conjunt es desenvoluparà als districtes de Ciutat Vella i Sant Martí.

Aquest estiu, com es fa des de 2016, s’ha elaborat un decret que limita les zones de pas de bicicletes, vehicles de mobilitat personal i cicles de més de dues rodes d’ús comercial pels carrers de Ciutat Vella. Durant els mesos d’estiu aquesta tipologia de vehicles només poden desplaçar-se per dues rutes determinades que els permeten vorejar el districte sense entrar a l’interior.Compartiu aquest contingut