El Plenari del Consell Municipal aprova les Medalles d’Honor de Barcelona 2021 : Servei de Premsa

El Plenari del Consell Municipal aprova les Medalles d’Honor de Barcelona 2021

23/07/2021



Temps estimat de lectura: 4 minuts

Moltes de les 25 medalles atorgades a veïns, veïnes i entitats de la ciutat volen posar en valor la tasca en la lluita contra la Covid-19, tal com va succeir amb els reconeixements de l’àmbit de ciutat que es van concedir l’any passat

Les cinc Medalles d’Honor d’àmbit de ciutat han estat pels treballadors i treballadores de l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS), de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), així com per a la Federació Catalana de Salut Mental, la Xarxa dels Drets dels Infants i la Coordinadora Residències 5+1

La sessió plenària del Consell Municipal ha aprovat avui les Medalles d’Honor de Barcelona 2021. Amb aquest guardó, l’Ajuntament reconeix els veïns, les veïnes i les entitats de la ciutat que amb la pràctica de la seva labor professional o social han contribuït al desenvolupament de la consciència ciutadana i de les virtuts i dels valors cívics. Moltes de les propostes d’enguany posen en valor la tasca en la lluita contra la Covid-19 i són una representació de la societat barcelonina, de com ha fet front a aquesta crisi i dels valors que ha fet falta posar en joc. Les Medalles d’Honor de l’any 2020, de fet, ja van ser atorgades en aquest mateix context.

Enguany, de les 25 propostes de Medalles, 18 van destinades a entitats i col·lectius de la ciutat, mentre que 7 es concedeixen a títol individual. De les propostes a títol individual hi ha tres homes i quatre dones, complint així un any més amb els criteris de paritat.

 

Medalles d’Honor de Barcelona 2021

Les cinc medalles en l’àmbit de la ciutat reconeixen la tasca dels treballadores i treballadores del transport públic i dels serveis socials de la ciutat, que com a serveis essencials han hagut de fer front a circumstàncies excepcionals tot demostrant una gran vocació de servei públic. A més a més, en l’àmbit de la ciutat també s’ha volgut reconèixer la tasca de tres entitats que lluiten per la defensa dels drets de persones especialment vulnerables durant la pandèmia, com les persones amb trastorns de salut mental, infants i gent gran.

Entre les 20 medalles atorgades a proposta  dels Consells de Districte també hi ha entitats i persones que han destacat per la seva actuació durant la crisi de la COVID-19, però també es fa un reconeixement al treball contra la violència masclista, a la feina del comerç de proximitat, a la cultura, a l’activisme veïnal, al món de l’esport i a la defensa dels drets de les persones, entre d’altres. El llistat complet de reconeixements és el següent:

Ciutat Vella

Eixample

Sants – Montjuïc

Les Corts

Sarrià – Sant Gervasi

Gràcia

Horta – Guinardó

Nou Barris

Sant Andreu

Sant Martí

El Consell Plenari ha aprovat també les medalles d’honor i les plaques de reconeixement específiques al cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona en les seves diferents categories.

 





Paraules clau

Medalles d’Honor de Barcelona 2021/