Rosa Alarcón i Joan Ramon Riera assisteixen a la inauguració de l’estació de metro d’Ernest Lluch : Servei de Premsa

Rosa Alarcón i Joan Ramon Riera assisteixen a la inauguració de l’estació de metro d’Ernest Lluch

23/07/2021

Diumenge 25 de juliol, a les 11.00 hores (Estació de metro d’Ernest Lluch, c. Collblanc/pg. del Cementiri), la regidora de Mobilitat i presidenta de TMB, Rosa Alarcón i el regidor del Districte de les Corts, Joan Ramón Riera assisteixen a la inauguració de l’estació de metro d’Ernest Lluch.

L’acte estarà encapçalat pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat del vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró. Aquesta nova estació donarà més cobertura al servei de metro i més connectivitat en transport públic a la ciutadania, ja que serà intercanviador amb el tramvia. Aquesta serà l’estació número 160 de la xarxa de metro i la 20a al terme de l’Hospitalet de Llobregat. L’obra per a completar aquesta estació ha comptat amb una inversió de 17,8 milions d’euros.

A la seva arribada, el president Aragonès saludarà les autoritats assistents a l’acte com l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín; la presidenta de TMB i regidora de mobilitat l’Ajuntament de Barcelona, Rosa Alarcón; el regidor del Districte de Les Corts, Joan Ramon Riera, el president de la Fundació Ernest Lluch, Joan Majó, així com la filla d’Ernest Lluch Rosa Lluch. Després de validar el bitllet al vestíbul principal de l’estació, escoltaran l’explicació del projecte a càrrec del director general d’infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores. Posteriorment, baixaran l’andana on els assistents a l’acte inaugural es faran una fotografia institucional. Finalment, es faran parlaments a càrrec del vicepresident Puigneró, Rosa Lluch, la presidenta de TMB i l’alcaldessa de l’Hospitalet. El president Aragonès tancarà l’acte amb unes paraules.

Es preveu que l’estació d’Ernest Lluch registri 15.000 viatgers al dia, dels quals un 15% faran intercanvi amb el tramvia. La seva posada en funcionament suposarà un estalvi d’emissions de 673 tones de CO2 equivalent a l’any. D’aquesta manera, l’actuació potenciarà una mobilitat més sostenible. El Govern va iniciar el juny de 2019 els treballs per a completar l’estació de l’L5 d’Ernest Lluch, que ja comptava amb l’obra civil executada. Finalitzada l’obra i completades les proves tècniques i de seguretat, l’estació entrarà en servei aquest diumenge.

Els mitjans que desitgin cobrir l’acte cal que s’acreditin prèviament enviant un correu a premsa.tes@gencat.cat



Compartiu aquest contingut