Deu centres sanitaris s’adhereixen al protocol de bones pràctiques sobre serveis funeraris : Servei de Premsa

Deu centres sanitaris s’adhereixen al protocol de bones pràctiques sobre serveis funeraris

02/08/2021Temps estimat de lectura: 3 minuts

Els centres adherits garanteixen que els usuaris i usuàries reben la informació amb màxima transparència sobre empreses operadores, preus, contactes i serveis gratuïts i bonificats

El document estableix els criteris que han de complir els espais destinats a informar les famílies sobre els tràmits a l’hora de contractar els serveis funeraris

El protocol permet avançar en el canvi de model de serveis funeraris a la ciutat amb l’objectiu de garantir i reforçar els principis d’universalitat, qualitat i accessibilitat a la ciutadania

El protocol de bones pràctiques de serveis funeraris de la ciutat de Barcelona té per objectiu facilitar que la ciutadania rebi la informació amb màxima transparència sobre els seus drets a l’hora d’accedir als serveis funeraris. El protocol ja té 10 centres sanitaris adherits: l’Hospital de Sant Pau, Hospital Sant Rafael, el Centre Integral de Salut Cotxeres, l’Hospital Plató, Centre sociosanitari Isabel Roig, Hospital Clínic, Hospital del Sagrat Cor, Fundació Puigvert, l’Hospital del Mar i el Centre Fòrum.

El document estableix quina és la informació que han de disposar les persones, familiars en la majoria de casos, quan han de gestionar els serveis funeraris d’una persona difunta i el procediment per assegurar que disposen de tota aquesta informació i llibertat d’elecció. També estableix que les persones han de rebre aquesta informació en un entorn que s’adapti a les circumstàncies, entorn d’intimitat, recolzament i confort, atenent que l’estat emocional de les persones properes a un difunt o difunta les pot col·locar en una situació d’especial vulnerabilitat a l’hora de prendre decisions.

Per tant, el que es garanteix és que als centres adherits al protocol es dona a les famílies una informació adequada, neutral, eficient, immediata i completa.

Els centres adherits al protocol disposaran d’un full informatiu que facilitaran a les persones que hagin de contractar els serveis funeraris. Aquest full informatiu consta de:

El protocol també estableix els criteris que han de complir els espais destinats a informar sobre tràmits relacionats amb els serveis funeraris a les famílies de la persona difunta.

El protocol de bones pràctiques de serveis funeraris de Barcelona és, per tant, una mesura que permet avançar en el canvi de model de serveis funeraris a la ciutat de Barcelona. Un canvi que té per objectiu garantir i reforçar els principis d’universalitat, qualitat i accessibilitat per a la ciutadania.

Els centres adherits, així com les instal·lacions de Cementiris de Barcelona disposaran del tríptic informatiu sobre drets, empreses operadores, serveis bàsics, preus, procediment en cas d’assegurança i serveis gratuïts o bonificats. Tota la informació també es pot trobar al web de l’Ajuntament de Barcelona i de Cementiris de Barcelona.

 

Paraules clau

serveis funeraris/

Anar a l'inici d'aquesta pàgina