S’inicien les obres de construcció del nou Casal de Joves de la Prosperitat : Servei de Premsa

S’inicien les obres de construcció del nou Casal de Joves de la Prosperitat

10/08/2021Temps estimat de lectura: 3 minuts

El Casal de Joves s’articularà al voltant d’un pati central que comunicarà els dos nivells de l’edifici i comptarà amb sales polivalents, bucs d’assaig, sala de ràdio i tallers de fotografia, cuina i ioga, entre altres

El nou equipament tindrà un pressupost de 4,8 milions d’euros i una superfície de més de 1.300 metres quadrats. Es preveu que el Casal estigui enllestit a finals de l’any 2022

Avui s’inicien les obres de construcció del nou equipament públic que acollirà el Casal de Joves de la Prosperitat, ubicat al passeig Valldaura 271-289, i de les obres de reurbanització de l’entorn. L’actuació suposa una inversió municipal de 4,8M euros i la previsió del període d’obres és de 15 mesos.

El Districte de Nou Barris ha prioritzat la construcció del nou equipament durant aquest mandant, donant així resposta a una de les reivindicacions veïnals més reclamades en els últims anys. D’aquesta manera, el nou casal substituirà a l’actual, ubicat en uns mòduls provisionals a l’avinguda Rio de Janeiro des de l’any 2010.

El Casal de Joves de la Prosperitat és el centre neuràlgic de relació i participació ciutadana dels joves del barri, per aquesta raó, l’edifici serà el reflex i la infraestructura d’aquesta realitat: un lloc de trobada, d’intercanvi i de debat. El nou equipament ocuparà una superfície total de 1.340 metres quadrats distribuïts en una planta baixa més un pis.

 

 

La planta baixa s’articularà al voltant del pati central, d’aquesta manera es mantindrà el model de funcionament de l’actual casal, molt valorat pels usuaris del centre. El pati es planteja com una extensió de les sales interiors per tal de donar cabuda a múltiples activitats; a més, acollirà unes grades metàl·liques per realitzar activitats puntuals i una paret de rocòdrom. En aquesta planta es trobarà el vestíbul amb la recepció, un espai de trobada i una petita cafeteria amb sortida al pati.

 

 

Un altre dels espais principals d’aquest nivell serà la gran sala polivalent, un espai diàfan que permetrà albergar les activitats més multitudinàries, convertint-se en l’espai més públic de l’equipament. A la planta baixa també se situarà el buc d’assaig i la seva cabina de control, la sala d’enregistrament i l’aula multimèdia de creació amb plató i magatzem. Per últim, també acollirà una sala de treball intern i una zona de reunions.

 

 

La planta primera es convertirà en l’espai per a les activitats externes. D’una banda albergarà els tallers de cuina, plàstica i fotografia i una sala polivalent adaptada especialment per la pràctica de ioga amb vestidors; i de l’altra, dues sales vivers de projectes juvenils, una d’elles convertible en dues unitats; una aula de creació comunicacional amb un espai de treball per establir un equip de ràdio i una sala de gravació i una cabina de control. També es destinarà un espai com a magatzem.

 

Casal de Joves de la Prosperitat

L’any 1981 un grup de nois i noies del barri de la Prosperitat, al districte de Nou Barris, van començar a programar activitats per a joves, constatant la necessitat de tenir un espai propi. Així, l’any 1988, gràcies a la pressió dels i les joves, es va aconseguir obrir un espai sociocultural al carrer Joaquim Valls 82. Onze anys després, els mateixos usuaris del Casal van assumir la gestió del Casal creant l’Associació Juvenil Sociocultural de Prosperitat (AJSCP) que encara avui continua la seva labor gestora.

L’any 2010 es tanca el local del carrer Joaquim Valls i dos anys després es reubica el Casal de Joves de la Prosperitat a uns mòduls provisionals ubicats a l’Avinguda Rio de Janeiro, a l’espera de la construcció del nou equipament que justament comença avui.

Paraules clau

Casal de Joves de la Prosperitat/ Nou Barris/