Pregó homenatge als sectors clau de la pandèmia a les Festes de Sants : Servei de Premsa

Pregó homenatge als sectors clau de la pandèmia a les Festes de Sants

24/08/2021



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dimarts 24 d’agost, a les 19.30 hores (Jardins de Can Mantega), tindrà lloc l’acte del pregó de l’edició d’enguany de les Festes de Sants, que vol retre homenatge a dos sectors clau durant la pandèmia: el sector sanitari, amb la directora del CAP Numància, Marta Sorribes; i el comerç, amb el pastisser Joan Galimany, propietari d’un dels establiments més antics i emblemàtics del barri com és la Kessler-Galimany. Prèviament a l’acte de lectura del pregó (que serà a les 20 h) es podrà gaudir de l’espectacle de dansa contemporània Sal/ino a càrrec de la companyia Tània/Albert.

Telemàticament, l’acte podrà seguir-se en streaming a través del lloc web del Servei de Premsa (https://ajuntament.barcelona.cat/premsa).

 

 

Després d’un 2020 de mínims a causa de la pandèmia, la Festa Major de Sants comença a recuperar la celebració de la cultura popular en aquesta edició, amb un format reduït de sis dies. Entre el 24 i el 29 d’agost torna la festa major, adaptada a la situació sanitària i aplicant tots els protocols vigents per garantir una festa segura i responsable, amb mesures com la reserva prèvia, el control d’aforaments o les limitacions horàries establertes pel Procicat, que porten a que totes les activitats finalitzin com a molt tard a les 00.30 hores.

Els Jardins de Can Mantega, situats entre els carrers de Joan Güell, Violant d’Hongria, Torrent de Perales i Rosés, seran l’espai central de la festa, amb la celebració del pregó, tallers infantils, espectacles culturals i populars. En total es guarniran vuit carrers, amb talls de circulació i decoracions aèries que permetran el pas i evitar aglomeracions, adaptant-se d’aquesta manera a les mesures sanitàries. La festa mantindrà, entre altres activitats, les tradicionals ofrenes a Sant Bartomeu, l’espectacle de foc estàtic dels Diables de Sants, la Lleialtat Sanstenca, exposicions de cartells, actuacions musicals o l’actuació dels Castellers de Sants.

Trobareu la programació completa de la Festa Major de Sants al web  https://ajuntament.barcelona.cat/sants-montjuic/ca/festa-major-sants





Paraules clau

Festa Major de Sants/ festa major de sants 2021/