Jaume Collboni viatja a Milà per donar suport a les empreses presents al Salone del Mobile i al Fuori Salone de la ciutat : Servei de Premsa

Jaume Collboni viatja a Milà per donar suport a les empreses presents al Salone del Mobile i al Fuori Salone de la ciutat

07/09/2021



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Aquesta és la fira més important del món en l’àmbit del mobiliari i del disseny per a la llar

El primer tinent d’alcaldia assistirà a diversos esdeveniments amb representants del disseny català

El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, assisteix aquesta setmana al Salone del Mobile i al Fuori Salone de Milà per donar suport a les empreses allà presents. Aquests són dos esdeveniments cabdals en el sector del disseny a nivell internacional.

Durant el viatge, Collboni visitarà la fira i assistirà a diversos esdeveniments i presentacions que tenen com a protagonistes a empreses i representants del món del disseny català que estan presents a l’esdeveniment, com són: Roca, Marset, Lauffen / Roca, RS Barcelona, Nani Marquina, RS Barcelona, entre d’altres.

A més, farà visites institucionals al Triennale Milano i l’ADI Design Museum Compasso d’Oro. També visitarà l’Instituto Europeo di Design (IED) que té seu també a Barcelona i amb qui l’àrea de Promoció Econòmica i el Disseny Hub Barcelona tenen nombrosos projectes juntament amb altres escoles de disseny dins de la promoció d’aquest sector i el talent de la ciutat.

Collboni ha destacat que “aquesta setmana a Milà ens trobem amb moltes empreses valentes que estan apostant per deixar enrere la situació econòmica provocada per la pandèmia i que volen recuperar la normalitat amb la seva presència a una fira molt rellevant a nivell internacional” i ha afegit “l’Ajuntament de Barcelona no pot ser menys i ha d’estar al costat de totes aquelles empreses i emprenedors que estan fent arribar la marca Barcelona arreu del món”.

El Salone del Mobile té lloc entre els dies 5 i 10 de setembre i és la fira internacional més important del món. Aquesta acull les principals novetats en l’àmbit del mobiliari i el disseny per la llar. El Salone d’enguany té com a principal objectiu la reactivació econòmica italiana i es durà a terme sota estrictes mesures de prevenció i seguretat. Pel que fa al Fuori Salone, aquest és l’esdeveniment que acull totes les activitats que van sorgint a la ciutat durant la celebració del Salone de Mobile.

La ciutat de Barcelona és un referent del món del disseny a nivell internacional i compta amb destacades personalitats assentades a la ciutat. L’Ajuntament de Barcelona considera aquest sector com un dels més rellevants per continuar amb la recuperació econòmica de la ciutat. Des de fa anys, la ciutat fa missions de promoció internacional relacionades amb el món del disseny.

Des de l’any 2018, conjuntament amb ACCIÓ, es realitza una missió a Milà per promoure les marques comercials de la ciutat. Dins d’aquesta iniciativa, l’Ajuntament, a través del Barcelona Centre de Disseny, organitza un stand al Fuori Salone de Milà per exposar les noves col·leccions de disseny de producte i industrial de Barcelona. A més, també s’organitzen trobades amb prescriptors i es fan accions de comunicació.

A causa de la Covid-19, l’edició de l’any 2020 es va cancel·lar però la ciutat està preparada per estar present a la següent edició, a l’abril del 2022. La visita d’enguany també servirà per donar a conèixer aquest projecte a prescriptors i empreses internacionals.

Durant la visita, el primer tinent s’ha reunit amb el regidor de Milà, Pierfrancesco Maran, en una trobada on han compartit la situació i potencialitats de les dues ciutats que, sense ser capitals, són dos motors econòmics de primer ordre als seus respectius països. A més, també han posat en comú alguns dels principals reptes als que s’enfronten Barcelona i Milà com són la reactivació econòmica, l’habitatge i la mobilitat sostenible.





Paraules clau

Disseny/ Milà/