L’Ajuntament de Barcelona convoca la Taula d’Emergència Climàtica per analitzar el projecte d’ampliació aeroportuària : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona convoca la Taula d’Emergència Climàtica per analitzar el projecte d’ampliació aeroportuària

08/09/2021Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, s’hi han compromès en una trobada amb diferents entitats ecologistes del país

La Taula, que arriba a reunir a més de 200 entitats, és un grup de treball del Consell Ciutadà per la Sostenibilitat que busca mantenir l’esperit de participació i compromís col·lectiu per tal de generar un marc de treball que comprometi l’Ajuntament i la resta d’agents implicats a fer front a l’emergència climàtica

La reunió se celebrarà el proper 16 de setembre amb l’objectiu de debatre sobre el futur de l’aeroport

L’Ajuntament de Barcelona ha convocat la Taula per l’Emergència Climàtica per analitzar el projecte d’ampliació aeroportuària i fer seguiment del desenvolupament de la Declaració d’Emergència Climàtica. La trobada es farà el proper 16 de setembre.

La convocatòria arriba després que aquesta setmana l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, s’hagin reunit amb diferents entitats ecologistes del país compromeses amb la lluita contra el canvi climàtic, amb l’objectiu d’explicar i informar de les darreres novetats que s’han produït en relació a l’ampliació de l’aeroport. A la trobada hi van participar representants de Climacció, Ecologistes en Acció, Fridays for future, Moviment per la Justícia Climàtica i Rebel·lió o Extinció – XR, a més de portaveus de Zeroport, la plataforma que, a banda d’aquestes entitats, també aglutina més d’un centenar d’associacions que aposten pel decreixement del port i de l’aeroport. En aquest marc, l’alcaldessa i la tinenta d’alcaldia es van comprometre a convocar la Taula d’Emergència Climàtica.

Constituïda el juliol del 2019, la Taula, és un grup de treball del Consell Ciutadà per la Sostenibilitat que busca mantenir l’esperit de participació i compromís col•lectiu amb què es va elaborar el Pla Clima de Barcelona, per tal de generar un marc de treball que comprometi l’Ajuntament i la resta d’agents implicats a fer front a l’emergència climàtica. També és l’espai de seguiment i avaluació, on l’Ajuntament de Barcelona rendeix comptes dels avenços i l’acompliment dels compromisos adquirits. El grup ha arribat a reunir a representants de més de 200 organitzacions.

La Taula per l’Emergència Climàtica va participar en l’elaboració dels continguts de la Declaració d’Emergència Climàtica de Barcelona, que es va presentar el 15 de gener de 2020, amb un Pla d’Acció amb mesures concretes per fer front a l’emergència climàtica. La Declaració inclou una anàlisi de l’impacte que tenen sobre el medi ambient les emissions del port i de l’aeroport, alhora que detalla mesures concretes per tal de reduir el seu impacte en els efectes del canvi climàtic.

Paraules clau

Taula per l’Emergència Climàtica/