Un nou curs escolar al Zoo de Barcelona : Servei de Premsa

Un nou curs escolar al Zoo de Barcelona

18/09/2021

Docents de centres educatius d’arreu de Catalunya s’han trobat al Zoo per conèixer de primera mà les noves experiències educatives proposades pel Zoo per al curs 21/22

L’educació és un dels tres pilars fonamentals del Nou Model de Zoo, i aquest nou Pla Educatiu representa un pas mes en el projecte de transformació cap al Zoo del futur

L’educació és, juntament amb la conservació i la recerca, un dels tres pilars fonamentals en els que es sustenta el Nou Model de Zoo, i el nou Pla Educatiu presentat aquest matí  representa un pas més en el projecte de transformació cap al Zoo del futur. En aquest sentit, el Zoo contribueix de manera decisiva a conscienciar sobre la necessitat de protegir la natura, i aborda els actuals reptes mediambientals i de crisi de la biodiversitat per educar en valors de respecte cap al medi ambient.

Docents arribats des de diferents centres d’arreu de Catalunya s’han reunit aquest matí al Zoo de Barcelona per conèixer i experimentar com ha de ser el Pla Educatiu per al curs 21/22. El Pla està vinculat als valors del Nou Model de Zoo i basat en el currículum escolar i les competències bàsiques del sistema educatiu. El pla té com a objectiu generar experiències educatives mitjançant una metodologia vivencial i continuada, amb la incorporació de les noves tecnologies.

Amb aquest nou Pla educatiu, el Zoo actua com a referència educativa i, a través d’experiències reveladores, proposa afavorir la reconnexió dels estudiants, de tots els nivells i edats, amb la natura i influir en els seus hàbits actuant de catalitzadors del canvi cap a una societat més respectuosa amb la biodiversitat i més activa en la seva defensa.

El Zoo es posa a disposició dels docents perquè, a través de les activitats planificades, puguin aprofitar l’expertesa en matèries com la zoologia, la biologia, l’ecologia, la conservació de la biodiversitat i el benestar animal, de tots els professionals que hi treballen. Els temes específics de les activitats estan vinculats, especialment, a la fauna propera, autòctona i amenaçada, el que té un gran interès a l’hora de complementar la feina que es realitza a l’aula.Compartiu aquest contingut