La 43a Cursa de la Mercè torna a omplir els carrers de Barcelona d’esport, inclusió i solidaritat : Servei de Premsa

La 43a Cursa de la Mercè torna a omplir els carrers de Barcelona d’esport, inclusió i solidaritat

19/09/2021

6000 participants han pres part en una prova que marca l’inici de la represa progressiva dels grans esdeveniments esportius a la ciutat

Alejandro Rodriguez Pritchard i Cristina Silva Feliu s’han imposat en la categoria absoluta d’una cursa que també ha comptat amb un recorregut inclusiu i adaptat

L’esdeveniment torna a tenir un marcat caràcter solidari, ja que la recaptació íntegra es destina a La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio

Alejandro Rodriguez Pritchard (00:30:32) i Cristina Silva Feliu (00:34:48) han s’han imposat aquest diumenge, 19 de setembre, en la categoria absoluta de la 43a edició de la Cursa de la Mercè. Amb sortida i arribada a l’Avinguda Maria Cristina i un recorregut de 10 quilòmetres, la cursa ha passat per alguns dels punts més emblemàtics de la ciutat. Els han acompanyat respectivament, als podis masculí i femení, Miguel Risco Bermejo i Marc Cunyat Carballal, Berta Cabanas Tirapu i Rebeca Súarez González.

La prova, que forma part del programa d’esdeveniments de “La Mercè més esportiva”, proposat per l’Ajuntament de Barcelona, s’ha desenvolupat aplicant tots els protocols de prevenció i seguretat, i ha comptat amb 6.000 participants en la seva modalitat presencial i més de 400 en la virtual, en aquest cas sobre recorreguts lliures 5 o 10 quilòmetres. També s’ha celebrat la prova adaptada de 2 quilòmetres, adreçada a persones amb disfuncionalitat intel·lectual o mobilitat reduïda, garantint d’aquesta manera una cursa plenament inclusiva, que ha permès que tothom en gaudís.

El lliurament de guardons ha comptat amb la presència el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, i del regidor d’Esports, David Escudé, qui ha mostrat la seva satisfacció perquè “després d’un any i mig molt complicat i amb moltes limitacions, els amants de l’esport comencem a veure el futur amb il·lusió; aquesta Cursa de la Mercè és la prova que, amb responsabilitat i seguretat, podem reprendre progressivament l’activitat esportiva que sempre havia distingit la nostra ciutat com un referent”.

 

 

 

Una cursa 100% solidària

El 100% dels diners procedents de les inscripcions de la 43a edició de la Cursa de la Mercè es destinarà a l’edició d’aquest any de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, que s’emetrà el 19 de desembre i que, en aquesta ocasió, es dedicarà a la salut mental.

S’orientarà específicament a una sèrie de problemes de salut molt comuns, que afecten a una de cada quatre persones en algun moment de la seva vida i que tenen un elevat impacte social, sanitari i de qualitat de vida en aquestes persones i el seu entorn.

 

“La Mercè més esportiva”

Coincidint amb la Festa Major de Barcelona, l’Ajuntament convida la ciutadania a seguir o participar d’un variat programa d’activitats i competicions, en el que s’ha denominat “La Mercè més esportiva”. A banda de la cursa celebrada aquest matí, avui també finalitza l’Estrella Damm Barcelona Master del World Padel Tour, que s’ha celebrat al llarg d’aquesta setmana al Palau Sant Jordi.

I, en els propers dies, tindran lloc altres activitats destacades. El 24 de setembre, la Festa del Fitnes, al Moll de Bosch i Alsina, i la Jornada Inclusiva, al Passeig de Gràcia, ambdues organitzades pel consistori. I també tindran lloc altres cites rellevants com, per exemple, la 93a Travessia al Port de Barcelona, el 25 de setembre, o l’Extreme Barcelona, els dies 25 i 26, al Parc del Fòrum.

 Compartiu aquest contingut