Ada Colau presideix la lectura del pregó de la Mercè 2021, a càrrec de Custodia Moreno : Servei de Premsa

Ada Colau presideix la lectura del pregó de la Mercè 2021, a càrrec de Custodia Moreno

22/09/2021

Del 23 al 26 de setembre Barcelona ofereix més de 500 activitats entre espectacles, concerts i propostes de cultura popular

El pregó de l’activista feminista i líder veïnal Custodia Moreno donarà inici aquest dijous, 23 de setembre, a les festes de La Mercè 2021. L’acte tindrà lloc a les 19 hores al Saló de Cent de l’Ajuntament i serà retransmès en directe per betevé. La pregonera d’enguany, infermera de professió, s’ha destacat pel seu compromís amb una societat més igualitària i justa. Nascuda a Granada el 1943 i establerta a Catalunya amb la seva família el 1947, va tenir molt a veure, entre altres coses, en la desaparició dels nuclis de barraques del Carmel i Can Baró, i s’ha destacat per la seva implicació en l’educació sexual de les dones i la seva defensa de la igualtat.

 

 

Després del Pregó, i ja a Sant Jaume, sonaran els compassos del Toc d’Inici, a les 19.45 hores. La Mercè 2021 aplega un programa amb més de 500 activitats i més de 1.000 artistes acreditats. Enguany, l a programació musical de la Mercè inclou 114 gups, principalment catalans, que actuaran en 12 espais diferents en el marc de les programacions del BAMMúsica Mercè i el festival Acció Cultura Viva. Es recuperen escenaris clàssics de la festa major com el Moll de la Fusta, se n’estrenen d’altres com el Camp de Fútbol de la Vall d’Hebron o la Plataforma Marina del Fòrum, i continuen espais com l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, l’Estadi Olímpic, la plaça major de Nou Barris o la Fabra i Coats.

El programa del Mercè Arts de Carrer aplega 115 companyies, que en conjunt oferiran més de 400 funcions en una programació que inclou espectacles, tallers i activitats per a tots els públics. Enguany, el festival s’estendrà a 5 districtes i nou espais, i combinarà propostes de caire més tradicional amb altres de contemporànies de gèneres com el circ, els espectacles familiars, la dansa urbana o els Pallassos Sense Fronteres. El parc de la Ciutadella aparca enguany la seva línia habitual i acull propostes més tradicionals i de cultura popular. La programació del festival incorpora dos nous espais, la Casa de l’Aigua i el Turó de la Peira.

La cultura popular té un espai especial en aquesta Mercè del 150è aniversari. El divendres 24, el Passeig de Gràcia serà l’escenari de la retrobada amb el públic de les colles, esbarts, bèsties de foc, gegants i tota la resta d’elements de la tradició, després de molts mesos d’aturada a causa de la pandèmia. La Mercè 2021 tancarà amb un altre dels seus components més tradicionals, el Piromusical.

 

ATENCIÓ MITJANS:

 

INSTRUCCIONS D’ACREDITACIÓ ALS DIFERENTS ACTES


Pregó (Acreditació tancada)

 

Toc d’Inici

Els mitjans que vulguin fer cobertura del Toc d’Inici s’hauran d’acreditar prèviament enviant un mail a premsaicub@bcn.cat
La cobertura del Toc d’Inici es podrà fer exclusivament des de la plaça Sant Jaume. No serà possible fer-ho des del balcó de l’Ajuntament.

 

Diada de Cultura Popular. 24 de setembre. Passeig de Gràcia.

Per fer-ne cobertura és imprescindible contactar amb el departament de premsa de l’ICUB al mail premsaicub@bcn.cat o per telèfon:Guillem Talens (662 627 350) Belén Ginart (678 47 92 29)

Mostra de cultura popular.  D’11 a 14 hores.
L’accés per a mitjans es farà per la cruïlla del passeig de Gràcia / Gran Via

Cavalcada de la Mercè. De 17 a 19 hores.
L’accés per a mitjans es farà per la cruïlla del passeig de Gràcia / Gran Via

Festa del Foc. De 20 a 22 hores.
L’accés per a mitjans es farà per la cruïlla del passeig de Gràcia / Aragó (cantonada Besòs).

Per assistir als concerts, espectacles de carrer i a la resta d’actes de cultura popular és imprescindible contactar prèviament amb els responsables de premsa dels diferents espais.

 

PREMSA ICUB (ACTIVITATS DE CULTURA POPULAR)

Belén Ginart: 678 479 229
Guillem Talens: 662 627 350

 

PREMSA MAC

Andrea Cosialls: 644 930 266
Anna Aurich: 699 31 38 46
Ilona Tané: 650 864 584

 

PREMSA MÚSICA

Marc Isern: 649 30 06 05
Laia Martí: 690 32 80 85
Janian Rangel: 606 65 84 42Compartiu aquest contingut