Ja estan obertes les inscripcions per a 42 Barcelona, el Campus de programació que prepara per a les professions digitals del futur : Servei de Premsa

Ja estan obertes les inscripcions per a 42 Barcelona, el Campus de programació que prepara per a les professions digitals del futur

30/09/2021



Temps estimat de lectura: 8 minuts

A partir d’avui, els aspirants i les aspirants que s’hi vulguin registrar han d’accedir al web com, emplenar les seves dades bàsiques i passar dues proves en línia. L’accés i la formació a 42 són gratuïts i, a més, no es necessiten ni formacions en programació ni titulacions prèvies, només cal tenir més de 18 anys.

Qui superi aquesta fase passarà al procés de selecció de la piscina, el pròxim 25 d’octubre, la prova decisiva i més dura d’accés a 42, en la qual durant 26 dies hauran de dur a terme un total de 13 projectes vinculats al món de la programació per aconseguir ser oficialment estudiants de 42 Barcelona.

La iniciativa de Fundación Telefónica, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, prepara la societat per als reptes digitals del futur i desembarcarà al Parc Tecnològic de Barcelona Activa, a Nou Barris, un hub de talent digital a la ciutat, en un espai de 1.622 m², que obrirà les portes el 25 d’octubre i tindrà capacitat per a 600 estudiants.

A partir d’avui, qui vulgui optar a entrar a 42 Barcelona, el campus de programació més innovador de Fundación Telefónica, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, situat al Parc Tecnològic de Barcelona Activa, ja s’hi pot registrar gratuïtament a 42barcelona.com. Aquest campus és gratuït, presencial i obert 24×7; el model de 42 està avalat per l’èxit internacional a més de 30 campus i prepara per als nous perfils digitals del mercat laboral. Per a l’admissió a l’acadèmia de 42 Barcelona no es necessiten coneixements tècnics previs ni titulació de cap mena, només cal tenir més de 18 anys, ganes d’aprendre, actitud i perseverança i assumir la col·laboració amb els altres com una màxima. És un nou concepte en el qual els estudiants i les estudiants aprenen a aprendre i trien lliurement el seu camí.

Per registrar-se gratuïtament a 42barcelona.com (les inscripcions estan permanentment obertes) només cal emplenar les dades bàsiques i, posteriorment, passar dues proves en línia: un exercici de memòria de 10 minuts de durada i un test de pensament logicomatemàtic de 2 hores. Aquesta és la primera fase de les proves que es requereixen per entrar al nou campus, que obrirà les portes el 25 d’octubre, al Parc tecnològic de Barcelona Activa, a Nou Barris, en un espai de 1.622 m² amb capacitat per a 600 estudiants i que contribuirà a formar els professionals digitals del present.

Una vegada se superin els tests en línia, els candidats i les candidates hauran d’estar atents a les convocatòries de les proves de selecció o piscines (el registre estarà obert fins que se’n completi l’aforament). La primera piscina començarà el 25 d’octubre. Aquesta prova final, la més dura i exigent, valora les possibilitats reals dels aspirants i les aspirants per aconseguir la seva plaça definitiva a 42 Barcelona. Per a això, en 26 dies hauran de fer un total de 13 projectes i estar una mitjana de 10-12 hores diàries a l’acadèmia. Durant aquest període, els candidats i les candidates s’enfrontaran al que serà el més semblant al seu dia a dia a 42, a la filosofia amb què es treballa al campus: hauran de trobar la manera d’adaptar-se, de superar els contratemps i de resoldre nous reptes, una prova que els submergirà en els principis del món de la programació.

 

La metodologia i la filosofia de 42, una aposta segura

Els nous reptes i oportunitats de la revolució digital obliguen els professionals i les professionals al life long learning, un procés d’aprenentatge continuat perquè puguin ser competents en el mercat laboral durant la seva trajectòria professional. La metodologia de 42, que ara aterra a Barcelona i fa dos anys que està implantada amb èxit a Madrid i uns mesos a Urduliz (Biscaia), prepara la societat per a aquesta nova ocupabilitat. Aquest model té per objectiu formar els futurs programadors i professionals digitals qualificats perquè puguin fer front als nous reptes laborals, uns perfils digitals que, després de la pandèmia, són més necessaris que mai per reactivar l’economia.

El model 42 assumeix el repte d’oferir oportunitats laborals en tecnologies com la ciberseguretat, les dades massives (big data), la intel·ligència artificial, la cadena de blocs (blockchain) o la IoT, entre d’altres. Amb una mitjana de durada de tres anys, els i les estudiants surten preparats per treballar en el mercat laboral en l’àmbit digital. Un mètode pioner i disruptiu, basat en l’aprenentatge entre parells, la gamificació i l’autoaprenentatge, que ha donat resultats tan reeixits com el 100% d’ocupabilitat a més de trenta països o una mitjana de vuit ofertes de treball per estudiant durant el temps que estan en el programa.

 

El model 42 creix a Espanya

Amb 42 Barcelona, Fundación Telefónica, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona fan un pas més i s’anticipen a l’escenari professional del futur. Junts volen donar resposta a les necessitats del mercat laboral i preparar la societat per a les noves professions digitals, en un marc, Barcelona, que és un referent d’innovació i que té un ferm compromís per captar talent tecnològic i apostar per la formació digital per a tota la societat.

42 Barcelona segueix la línia del campus de Madrid, en marxa des de fa més de dos anys i en ple rendiment; d’Urduliz (Biscaia), inaugurat aquest any;  Màlaga, que obrirà les portes també durant l’últim trimestre del 2021 i més endavant ho farà Alacant. De fet, l’expansió a la resta del territori està avalada per l’èxit de les acadèmies de Madrid i d’Urduliz, que ja han apassionat les persones que volen créixer professionalment en l’àmbit digital. S’hi han inscrit més de 30.000 persones d’edats compreses entre els 18 i els 61 anys, unes dades que avalen que és un espai obert a tothom.

 

Sobre 42 global

42 és el primer campus que ofereix educació a través de la programació de manera gratuïta i oberta a tothom, independentment de la formació que tinguin, a partir dels 18 anys, amb èxit demostrat. El seu model educatiu es basa en l’aprenentatge entre iguals: participatiu, sense classes i sense professors, la qual cosa permet als estudiants i les estudiants expressar plenament la seva creativitat gràcies a l’aprenentatge basat en la realització de projectes. 42 es va fundar el 2013 a París, quan la indústria de la tecnologia informàtica es va veure afectada per una gran escassetat de programadors. Per formar en massa els millors professionals del dia de demà, independentment de l’origen que tinguin, 42 s’està expandint internacionalment i, 42 Network és present a 22 països amb 33 campus. Els països són Alemanya, Armènia, Austràlia, Bèlgica, Brasil, Canadà, Corea del Sud, Emirats Àrabs Units, Espanya, Finlàndia, França, Itàlia, Japó, Jordània, Malàisia, Marroc, Països Baixos, Portugal, Rússia, Suïssa i Tailàndia. http://www.42.fr/

 

Fundación Telefónica, el costat social de l’era digital

Fundación Telefónica treballa des de fa més de 20 anys per ser catalitzador de la inclusió social en l’era digital i contribuir a crear un món més inclusiu, just i solidari. Fidel al seu origen tecnològic, confia en les capacitats il·limitades de les noves tecnologies per millorar la vida de les persones i connectar-les amb les oport

Amb aquesta visió, actua a 41 països amb una vocació transformadora connectant la societat amb l’educació per reduir la bretxa educativa; amb la nova ocupabilitat per generar els perfils digitals que demana el mercat laboral; amb el coneixement i la cultura per generar una reflexió comuna sobre les idees que estan canviant el món, i amb la solidaritat desenvolupant acció social a través dels treballadors de Telefónica, perquè els més vulnerables tinguin les mateixes oportunitats de desenvolupament. I ho fa a través d’iniciatives amb ànima digital, globals i inclusives, i amb la suma de forces de més de 500 entitats i 100 administracions públiques.

 

Generalitat de Catalunya

El Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement (PN@SC) és un acord de país impulsat per la Generalitat de Catalunya per establir i aplicar una estratègia compartida entre l’àmbit de l’educació superior, la recerca i la innovació, i l’economia productiva per construir la Catalunya del futur. Signat el maig del 2020, al PN@SC hi participen 78 representants de les universitats, els centres de recerca, l’alumnat, els sindicats, el món empresarial, l’àmbit territorial i tots els grups polítics amb representació al Parlament de Catalunya, dels quals té el consens.

Dos dels objectius principals del PN@SC són facilitar l’aparició i l’atracció de talent i transformar el coneixement en prosperitat i benestar, de manera que es doni resposta a les necessitats socials actuals, es generi nova ocupació i es vehiculi la innovació empresarial. La participació a 42 s’emmarca en les estratègies dissenyades per aconseguir aquests objectius, com són la implementació d’un sistema de formació contínua superior i la digitalització de les empreses.

 

Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa

Barcelona Activa és l’agència de desenvolupament econòmic local de Barcelona. Fundada el 1987, durant aquests 30 anys ha ajudat a crear 29.000 empreses (una mitjana de més de tres empreses per dia) amb un índex de supervivència que, en el 80% dels casos, supera els quatre anys. Des de l’entitat s’ha atès i acompanyat més de 600.000 persones. Avui dia, Barcelona Activa té capacitat per atendre 12.000 empreses l’any i incubar-ne 200.

Formació i Innovació són dos pilars de l’agència, que a més disposa dels serveis del Cibernàrium, el servei de capacitació i divulgació tecnològica que ofereix cursos gratuïts en tecnologia, des dels nivells més bàsics fins als més avançats, i adreçats a tota la ciutadania de Barcelona. Són formacions en format presencial i també virtual, on s’ofereixen també masterclasses. A més a més, des de l’IT Academy del Cibernàrium/Barcelona Activa, amb programació web de durada més llarga i també gratuïta, que en els propers quatre anys arribarà a formar 3.000 professionals web (2021-2024).

Les accions de Barcelona Activa es regeixen per la voluntat de fer de Barcelona una ciutat de referència internacional per treballar, emprendre i viure amb valors socials i ambientals. A més, l’agència econòmica municipal vol contribuir a millorar la qualitat de vida de les persones promovent la competitivitat econòmica de la ciutat i el reequilibri dels territoris, a través del foment de l’ocupació de qualitat, l’impuls a l’emprenedoria i el suport a un teixit empresarial plural, divers i sostenible, des d’una perspectiva econòmica, social i ambiental.

 

 

CONTACTES DE PREMSA:

Fundación Telefónica            

Eva Solans / eva.solansgalobart@telefonica.com / 676 470 587

Christian Aranda / christian.arandacubeles@telefonica.com / 619 49 11 40

 

Generalitat de Catalunya

Laura Nicolás / lauranicolas_ext@gencat.cat / 699 514 029

 

Barcelona Activa / Ajuntament de Barcelona

Marta Aguilar / marta.aguilar@barcelonactiva.cat / 669 323 144





Paraules clau

42 Barcelona/