Barcelona acull CICLOBCN21 i celebra la Festa de la Bicicleta 2021 : Servei de Premsa

Barcelona acull CICLOBCN21 i celebra la Festa de la Bicicleta 2021

02/10/2021Temps estimat de lectura: 4 minuts

Del 5 al 10 d’octubre la bicicleta es convertirà en la protagonista de la mobilitat barcelonina amb la celebració del CICLOBCN21, un esdeveniment que aglutina per primera vegada en una mateixa ciutat tres congressos internacionals relacionats amb el món del ciclisme

Durant cinc dies es duran a terme congressos, ponències, i trobades entre professionals del sector, alhora que hi haurà espais d’exposició, visites tècniques i activitats obertes a tota la ciutadania relacionades amb l’ús d’aquest mode de transport

L’esdeveniment culminarà el diumenge 10 d’octubre amb la celebració al passeig Lluís Companys de la Festa de la Bicicleta, que enguany comptarà amb la fira d’entitats, circuits, un espai de salut i nous espais escènics amb activitats per a tots els assistents

Del 5 al 10 d’octubre la bicicleta serà la protagonista de la mobilitat de Barcelona. Durant aquests dies la capital catalana celebrarà el CICLOBCN21, un esdeveniment internacional que oferirà fins a tres congressos simultanis sobre la bicicleta, que culminaran el proper dia 10 amb la Festa de la Bicicleta.

El CICLOBCN21 és un esdeveniment múltiple que busca reivindicar el protagonisme de la bicicleta i reafirmar el compromís de les institucions i la ciutadania per fomentar-ne l’ús. En aquest sentit, i per primera vegada, una mateixa ciutat serà la seu de tres congressos sobre la bicicleta que es duran a terme de manera simultània, dins del marc CICLOBCN21:

CICLOBCN21 s’ha organitzat gràcies a la suma d’esforços de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, FEM BICI i ConBici, i al suport de persones voluntàries i entitats ciclistes d’arreu del territori. El programa global inclou congressos, ponències i trobades entre professionals, espais d’exposició, visites tècniques i una agenda d’activitats obertes a la participació de tothom. Aquest esdeveniment se celebrarà de manera presencial a l’auditori AXA i també es podrà seguir en línia. Es pot consultar el programa complet en aquest enllaç: https://ciclobcn21.cat/

 

La Festa de la Bicicleta 2021

Com a punt i final del CICLOBCN21, el diumenge 10 d’octubre se celebrarà la Festa de la Bicicleta. L’esdeveniment torna després que el 2020 no s’hagués pogut dur a terme a causa de la pandèmia. La festa tindrà lloc de 10:00 a 15:00 hores al passeig de Lluís Companys. Es tracta d’una iniciativa de caràcter popular que té com a objectiu celebrar una jornada cívica i participativa oberta a tota la ciutadania on es promogui l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport habitual, dins d’un model de mobilitat que vol ser cada vegada més segur, sostenible i saludable.

L’edició 2021 de la Festa de la Bicicleta s’ha adaptat a la nova realitat originada per la covid-19, de manera que s’han fet alguns canvis respecte a edicions anteriors: s’ha inclòs més espai per als expositors, s’ha reduït el nombre d’activitats i s’ha eliminat el sorteig de productes per evitar concentracions i complir les mesures de seguretat. Enguany tampoc se celebrarà la tradicional bicicletada.

Les activitats que es duran a terme durant el matí de diumenge al passeig Lluís Companys seran:

La festa comptarà amb tots els protocols Covid-19. Serà obligatori l’ús de mascareta i hi haurà control d’aforament general al recinte i nombre màxim de participants a les activitats.

Paraules clau

bicicleta/ CICLOBCN21/