Nou Barris homenatja a Antonio Machado amb una placa commemorativa al Mercat de Canyelles : Servei de Premsa

Nou Barris homenatja a Antonio Machado amb una placa commemorativa al Mercat de Canyelles

02/10/2021



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’acte s’emmarca dins l’adhesió de Barcelona a la “Red de Ciudades Machadianas” i reforça el compromís del consistori en posar en valor la figura del poeta, donant a conèixer la seva vinculació amb la ciutat i contribuint al coneixement de la seva obra

Ahir es va presentar a la Biblioteca de Nou Barris el llibre editat per l’Ajuntament “Antonio Machado a Barcelona (1938-1939)”, un recull dels 29 articles de guerra que el poeta va publicar a La Vanguardia durant la seva estada a Barcelona

Aquest matí ha tingut lloc l’acte de col·locació d’una placa commemorativa d’homenatge a Antonio Machado al Mercat de Canyelles, situat justament al carrer Antonio Machado, 10, al districte de Nou Barris. A l’acte han participat el regidor del districte de Nou Barris, Xavier Marcé; el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sòria, Jesús Bárez; i representants del Colectivo Juan de Mairena i dels paradistes del mercat.

 

 

Aquesta actuació es realitza amb motiu de l’adhesió de Barcelona a la “Red de Ciudades Machadianas”, formada per 8 de les ciutats on Antonio Machado hi va viure i va desenvolupar la seva obra: Sevilla, Sòria, Baeza, Segòvia, Rocafort, Cotlliure, Madrid i Barcelona. El seu objectiu és difondre la figura, l’obra i la vida de l’autor, així com d’establir polítiques d’intercanvi d’experiències entre els municipis associats i desenvolupar una política de producció i promoció turística al voltant de la figura de l’escriptor i el seu univers cultural.

L’adhesió de Barcelona a la “Red de Ciudades Machadianas” es va produir el passat mes de gener i amb l’acte d’avui es reforça el compromís del consistori en posar en valor la figura del poeta, donant a conèixer la seva vinculació amb la ciutat i contribuint al coneixement de la seva obra.

La col·locació de la placa commemorativa al Mercat de Canyelles no ha estat l’únic acte dels últims dies relacionats amb el poeta, ahir es va presentar el llibre “Antonio Machado a Barcelona (1938-1939)”, títol editat per l’Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb La Vanguardia, que reuneix per primera vegada i de manera monogràfica un recull de 29 articles escrits pel poeta i publicats al mateix diari durant la seva estada a Barcelona.

El llibre, que representa una contribució més a la projecció i al coneixement de l’obra del poeta, és un conjunt d’articles en els quals Machado mostra el seu compromís amb la República i critica la política de no intervenció d’altres països durant la Guerra Civil Espanyola.

Barcelona va ser la darrera residència de Machado abans de l’exili. A la primavera de 1938 l’escriptor va deixar Rocafort, a València, i es va traslladar a la capital catalana. A Barcelona hi va passar el primer mes a l’hotel Majestic, convertit en centre de refugiats il·lustres. Més tard es va allotjar a la torre Castanyer, a Sant Gervasi, on hi va passar vuit mesos. La mitjanit del 22 de gener de 1939 Machado va emprendre el camí de l’exili.

 

Dossier de premsa “Antonio Machado a Barcelona (1938-1939)”





Paraules clau

antonio machado/ Nou Barris/