L’Ajuntament organitza les jornades “Masculí Plural” : Servei de Premsa

L’Ajuntament organitza les jornades “Masculí Plural”

04/10/2021



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Durant els dies 6 i 7 d’octubre el Convent de Sant Agustí acollirà un espai de reflexió entorn les polítiques públiques que potencien models de masculinitat transformadors i positius a la nostra ciutat

El dijous 7, la tinenta d’alcaldia, Laura Pérez, presentarà les novetats en accions i programes del nou espai PLURAL, Centre de Masculinitats que treballarà amb la col·laboracio del món associatiu per transformar imaginaris i realitats socials que generen desigualtats i discriminació per raó de gènere

L’Ajuntament de Barcelona celebra els dies 6 i 7 d’octubre les jornades “Masculí Plural”, un espai de debat per reflexionar sobre la importància de potenciar el treball de les masculinitats a la ciutat, fomentant la participació de la població masculina en la justícia i equitat de gènere.

 

 

Les jornades tindran lloc al Convent de Sant Agustí i podran seguir-se virtualment a través del web municipal de Dones i feminismes. El dimecres se celebrarà un fòrum amb entitats de la ciutat que treballen el gènere i les masculinitats amb l’objectiu de reflexionar i definir les seves necessitats. Seguidament tindran lloc un seguit de diàlegs per pensar col·lectivament les masculinitats on es debatrà sobre el que entenem com a “homes de veritat” i cap on es dirigeix la figura de l’home en un futur proper.

Dijous 7 començarà amb una taula rodona sobre el present i futur de les polítiques públiques sobre el treball de masculinitats, on es dialogarà sobre els seus límits i reptes i sobre la importància d’orientar aquestes polítiques partint d’experiències i programes ja existents. Per acabar les jornades, la tinenta d’alcaldia, Laura Pérez, presentarà la conferència “Man Unmade”, a  càrrec de Jck Halberstam, director de l’Institute for Research on Women, Gender and Sexuality de Columbia.

Entre les ponents del programa hi figuren diferents persones expertes i referents en el camp de les masculinitats, com ara els sociòlegs Miquel Missé i Paco Abril; l’escriptor Roy Galán; l’especialista en gènere, igualtat i masculinitat, Josetxu Riviere; o el mateix director de l’Institute for Research on Women, Gender and Sexuality de Columbia, Jack Halberstam; entre d’altres.

Aquestes jornades esdevenen l’acte de presentació PLURAL, Centre de Masculinitats, un equipament municipal que neix per fomentar una perspectiva plural, positiva i diversa de les masculinitats, generant imaginaris diferents del significat més estricte i caduc de “ser un home” o “comportar-se com un home”, així com per promoure la transformació social cap a relacions més sanes i igualitàries a la nostra ciutat.

 

Programa de les jornades “Masculí Plural”





Paraules clau

Masculí Plural/