L’Ajuntament de Barcelona convoca la 10a edició del Premi Barcelona a l’Empresa Innovadora en Organització i Usos del Temps : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona convoca la 10a edició del Premi Barcelona a l’Empresa Innovadora en Organització i Usos del Temps

16/10/2021



Temps estimat de lectura: 4 minuts

Fins al 2 de novembre de 2021, les empreses poden participar i fer arribar les seves candidatures als premis

Es reconeixerà a les empreses que han apostat per una millor gestió del temps per als seus treballadors i treballadores aconseguint un major equilibri entre la vida laboral, familiar i personal, i alhora, una major productivitat

La Xarxa d’empreses NUST, que promou que les empreses impulsin iniciatives i facin rèplica dels models més saludables, fa enguany 15 anys i ja compta amb 130 organitzacions adscrites

Barcelona obre la convocatòria dels Premis Barcelona a l’Empresa Innovadora en Organització i Ús del Temps, i es poden presentar candidatures fins al 2 de novembre de 2021. Empreses innovadores en la gestió del temps de les seves plantilles, poden postular-se a aquest premi que dona visibilitat i reconeixement, i contribueix a un canvi de model en la gestió de les empreses i organitzacions. Creat l’any 2012, aquest Premi arriba a la seva desena edició i vol promoure i divulgar la tasca de les empreses compromeses a millorar la gestió del temps per aconseguir un equilibri entre la vida laboral, familiar i personal de les persones treballadores, i a la vegada, una major productivitat i competitivitat de les empreses.

Arran de l’impacte de la pandèmia, la gestió del temps i l’organització de les empreses pren força i accelera la transformació digital de les companyies generant un canvi estructural al qual han hagut d’adaptar-se ràpidament. Dins d’aquest marc, la implantació del teletreball ha estat també un canvi de mentalitat, vital i necessari, en la cultura, la gestió i l’organització empresarial. Però no només, ja que la pandèmia ha mostrat com algunes actuacions relacionades amb el treball a distància poden ser més saludables per les persones i per l’entorn mediambiental, tot i que valorant sempre els possibles riscos que també pot comportar.

Les empreses i organitzacions que es vulguin presentar han d’estar implantades a Barcelona o l’àrea metropolitana i haver desenvolupat una bona pràctica en l’organització del temps, independentment del sector al qual pertanyin. Algunes de les empreses guanyadores d’edicions anteriors són, entre d’altres, Voxel Group, Fundació Joia, Suara cooperativa, Mercabarna, Most Enginyers o Blueknow.

El premi vol fer visibles els esforços d’empreses i organitzacions decidides a innovar en les polítiques del temps per facilitar que les persones treballadores puguin gestionar-se’l millor i, a la vegada, millorar l’organització interna del temps de treball.

 

Categories i dimensió de les empreses participants

Les empreses i organitzacions que presenten la seva candidatura poden optar al reconeixement en una de les categories següents: Micro (menys de 10 treballadors/ores); Petita (a partir de 10 treballadors/ores i fins a 50); Mitjana (més de 50 treballadors/ores i fins a 250); i Gran (a partir de 250 treballadors/ores).

La composició de les persones membres del jurat està formada per persones expertes i representants dels àmbits econòmic, empresarial, de comerç, sindical i del món acadèmic rellevants de la ciutat. Compta amb representants de Barcelona Activa, de la Gerència Municipal de l’Ajuntament de Barcelona, Foment de Treball, la Cambra de Comerç de Barcelona – Observatori Dona, Empresa i Economia, Associació 50 X 50, PIMEC, ADEIPE, Taula del 3r Sector, Confederació de Cooperatives de Catalunya (C.C.C.), UGT, CCOO, Universitat de Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona, Consell de Dones de Barcelona i Time Use Initiative for a Healthy Society.

El jurat valorarà de les propostes presentades el seu compromís amb l’equilibri en l’ús del temps dins la seva organització i la seva aportació a innovar, avançar i sensibilitzar la societat en una gestió del temps més saludable, igualitària i eficient. Si s’escau s’atorgarà una menció especial a una empresa de la Xarxa NUST (Nous Usos Socials del Temps).

 

Consolidant la Xarxa d’empreses NUST

La Xarxa NUST (Nous Usos del Temps) té un paper essencial en la promoció d’aquest premi i en el reconeixement per a les empreses que facin millors usos del temps. La seva missió és que cada cop més empreses a la ciutat impulsin noves iniciatives en aquest àmbit.

Enguany, la Xarxa NUST fa 15 anys i ja agrupa més de 130 empreses i organitzacions que, proactivament, han desplegat mesures de flexibilitat horària, corresponsabilitat o treball a distància i coincideixen en destacar els resultats positius que aquestes accions generen. Alguns dels beneficis que es produeixen són l’augment de la satisfacció de les persones treballadores i dels clients, l’increment de la productivitat, la retenció del talent, la millora del clima laboral o la disminució de la rotació, de l’absentisme i del nivell d’estrès.

 

El Pacte del Temps de Barcelona

El premi s’emmarca en el Pacte del Temps, un acord de ciutat impulsat per l’Ajuntament de Barcelona i de les organitzacions socials i econòmiques de la ciutat per actuar conjuntament i aconseguir una organització del temps social més saludable, igualitària i eficient, que contribueixi al benestar de les persones.

El Pacte promou actuacions adreçades a la conscienciació i divulgació de models de gestió del temps més eficients i més sostenibles que afavoreixen els treballadors i treballadores, les empreses i la ciutat en el seu conjunt.

Les mesures de les empreses premiades i presentades a l’anterior edició mostren que s’està tendint cap a un enfocaments més integrals que no només inclouen el teletreball i el canvi organitzacional obligat per la pandèmia sinó que també aprofundeixen en la corresponsabilitat de gènere, equilibri entre la vida personal i professional, dret a la desconnexió digital, compactació de jornada, allargament dels permisos de maternitat i paternitat, reducció del temps de treball amb igual salari, horaris i àpats saludables, gestió de la diversitat, etc.

Per a més detalls, consulteu el següent enllaç: http://www.barcelona.cat/tempsicures





Paraules clau

cures/ empresa/ temps/ Usos del Temps/