Jordi Rabassa participa a l’acte de descoberta del faristol ‘Memòria Seat: lluita i solidaritat’ a la plaça del Moviment Obrer : Servei de Premsa

Jordi Rabassa participa a l’acte de descoberta del faristol ‘Memòria Seat: lluita i solidaritat’ a la plaça del Moviment Obrer

17/10/2021



Temps estimat de lectura: 1 minut

Dilluns 18 d’octubre, a les 12.00 hores, a la plaça del Moviment Obrer (Zona Franca) el regidor de Memòria Democràtica, Jordi Rabassa, participarà a l’acte de descoberta del faristol ‘Memòria Seat: lluita i solidaritat’ en homenatge a les treballadores i als treballadors de l’empresa que van lluitar per a la defensa i conquesta dels seus drets i en contra el franquisme.

El 18 d’octubre de 1971, els treballadors de Seat van ocupar la fàbrica en protesta per l’acomiadament d’uns companys. La protesta va acabar amb càrregues policials .Un dels treballadors, Antonio Ruiz Villalba, va caure abatut pels trets dels agents del règim.

L’associació Memorial Democràtic dels Treballadors de Seat porta des de 2004 treballant per rescatar de l’oblit totes aquestes lluites i transmetre a les generacions més joves els valors que van impulsar el seu compromís personal i col•lectiu en aquells temps de repressió i manca de llibertats. Una de les primeres actuacions del Memorial va ser declarar el 18 d’octubre diada dels treballadors i treballadores de Seat, en record d’aquells fets.





Paraules clau

memòria/