L’alimentació sostenible és un dels eixos temàtics del curs de les Escoles + Sostenibles : Servei de Premsa

L’alimentació sostenible és un dels eixos temàtics del curs de les Escoles + Sostenibles

20/10/2021Temps estimat de lectura: 2 minuts

Un total de 21 centres signen el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022 i passen a formar part del programa Escoles + Sostenibles, integrat per 367 centres educatius de la ciutat

L’Acte de benvinguda del curs és un espai de reconeixement per als nous centres educatius que volen estendre la cultura de sostenibilitat dins la seva comunitat educativa. L’acte s’ha fet al Saló de Cent amb la participació de 130 alumnes i docents de 32 centres

Des de l’inici del programa fa 21 anys, un total de 496 centres educatius de la ciutat han signat el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat, un 72% del total de centres educatius de Barcelona.

El programa Escoles + Sostenibles, que compta amb 21 anys de recorregut a la ciutat, implica de forma activa l’alumnat en la millora de la sostenibilitat del centre amb projectes sobre alimentació sostenible, biodiversitat, horts ecològics, compostatge, mobilitat sostenible, qualitat de l’aire i acústica, consum responsable, estalvi d’aigua i energia, entre d’altres.

 

 

L’acte de benvinguda del curs ha tingut com a fil conductor la cuina, en el marc de Barcelona com a Capital Mundial de l’alimentació sostenible. Durant el curs 2021-2022 es tractarà aquesta temàtica amb la nova microxarxa “Alimenta’t amb seny” per reflexionar sobre aspectes com els aliments de proximitat i ecològics, el sistema agroalimentari, els menús escolars… Altres àmbits que tindran un gran protagonisme durant aquest curs seran la transformació de patis, la descoberta de l’entorn i els refugis climàtics.

El Regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, ha apuntat la necessitat d’actuar davant l’emergència climàtica. “És un tema que el plantegem com a futur però que cada vegada és més proper i els deures els hem de fer ara. Aquest repte afecta directament als infants i joves i per això us hem d’empoderar”, ha afegit Badia.

Enguany han assistit a l’acte 32 centres educatius dels quals 21 s’incorporen per primera vegada a la Xarxa. Tot plegat amb la voluntat d’incloure la sostenibilitat de manera transversal als seus projectes educatius i fer visible la seva tasca en la construcció i transformació de la ciutat.

 

 

Durant el curs escolar, els centres que participen en el programa desenvolupen un projecte de transformació per millorar la sostenibilitat a l’escola i el seu entorn amb la participació directa de l’alumnat i l’equip docent, des de la diagnosi i l’exploració de problemes fins a l’elaboració de propostes de millora, execució d’accions concretes i avaluació del que s’ha fet.

Les Escoles + Sostenibles formen part de la xarxa Barcelona + Sostenible, que agrupa organitzacions, empreses, entitats, comerços i ciutadania amb la voluntat d’estendre la cultura de sostenibilitat a la ciutat.

 

Paraules clau

Escoles + Sostenibles/