La tardor de l’alimentació sostenible suma més de 100.000 participants fins al moment a Barcelona i inaugura una exposició itinerant a l’entorn dels mercats : Servei de Premsa

La tardor de l’alimentació sostenible suma més de 100.000 participants fins al moment a Barcelona i inaugura una exposició itinerant a l’entorn dels mercats

26/10/2021



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Gairebé 100.000 persones han gaudit presencialment dels esdeveniments i les activitats al voltant de l’alimentació sostenible i unes 2.400 hi han participat o les han seguit online

La instal·lació ‘Per una alimentació sostenible. Actuem!’ recorrerà els 10 districtes de la ciutat fins al gener de 2022 per obrir canals de participació ciutadana i promoure la sobirania alimentària

La Fira de Gastronomia Justa i Sostenible Terra i Gust tancarà el proper cap de setmana la Setmana Ciutadana de l’Alimentació Sostenible amb una mostra a les Rambles de restaurants compromesos, petits productors Slow Food, cerveses artesanes, xerrades i showcooking

La Setmana Ciutadana de l’Alimentació Sostenible, el Fòrum Global del Pacte de Polítiques Alimentàries de Milà, el Gastronomic Forum i la resta de propostes vinculades a la tardor de l’alimentació sostenible –jornades científiques, Festival de Sopes del Món i Mercat de Mercats, entre altres—, han mobilitzat les darreres setmanes al voltant de 100.000 persones amb més de 150 activitats i un centenar llarg d’entitats implicades. El  volum  de seguiment online, que fins el moment ronda les 2.400 persones, pot continuar creixent gràcies al repositori de vídeos de les xerrades i debats disponibles al web.

A partir d’avui, pren el relleu l’exposició Per una alimentació sostenible. Actuem!’ que s’ha inaugurat als Jardins de la Plaça de Can Fabra de Sant Andreu, on es podrà veure fins aquest diumenge, 31 d’octubre. Després recorrerà la resta de districtes de la ciutat fins al gener de 2022 per  acostar les qüestions que es plantegen en el marc de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021 als voltants dels mercats municipal i posteriorment es desplaçarà als municipis de l’àrea metropolitana. El comissionat d’Economia social, Desenvolupament local i Política alimentària de l’Ajuntament de Barcelona, Álvaro Porro, ha efectuat un recorregut d’introducció als materials que es despleguen des de dos contenidors marítims.

L’exposició vol sensibilitzar la ciutadania sobre els beneficis del consum saludable i l’impacte del sistema alimentari en la salut del planeta, l’economia local i el món rural, així com habilitar canals de participació per mitjà d’activitats gratuïtes, lúdiques i experimentals per a escoles i públic en general de totes les edats. Els tallers familiars inclouen rutes etnobotàniques, cuina d’aprofitament, tastos de temporada i gastronomia salvatge, i cada dissabte se celebrarà un acte festiu.

 

 

El proper cap de setmana es clourà oficialment la Setmana amb la Fira de la Restauració Justa i Sostenible Terra i Gust, una nova convocatòria organitzada per Slow Food i l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat amb la col·laboració de l’Ajuntament, Turisme de Barcelona i el Pla Estratègic Metropolità. Del 29 al 31 d’octubre la Rambla de Santa Mònica acollirà una mostra de 16 restaurants que aposten per la gastronomia sostenible, un mercat de petits productors, un espai de cerveses artesanes de proximitat amb la col·laboració de Barcelona Beer Festival, xerrades i showcooking. Després de la presentació institucional, divendres a la tarda, es presentarà el llibre Tothom a taula! Retrats de l’ecosistema alimentari sostenible d’una Barcelona en transformació, un recull d’històries personals que repensen el nostre model alimentari –escoles que eduquen en l’alimentació saludable, mercats que faciliten l’accés a aliments ecològics i de proximitat, horts comunitaris, etc.— elaborat pel periodista Jordi Bes Lozano i la fotògrafa Lucía Herrero.  

 

 

Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021 | Dossier de premsa

Barcelona és un dels grans centres europeus de consum i comercialització alimentaria. L’any de la capitalitat mundial de l’alimentació sostenible vol ser una palanca per impulsar una transició alimentària cap a la sostenibilitat amb la qual s’aconsegueixi enfortir les economies locals sostenibles i millorar la salut de les persones, així com la del conjunt del planeta. Inclou el desenvolupament de més de 90 projectes i polítiques de foment de l’alimentació sostenible i una programació que va començar el gener de 2021 i culminarà amb l’inici del procés d’elaboració d’una Estratègia Alimentària de ciutat amb horitzó 2030 que esdevingui el full de ruta que caldrà seguir en les polítiques alimentàries per als propers anys a la ciutat.





Paraules clau

Alimentació Sostenible/