Barcelona Activa premia ConviureNet, Equal Saree i Les Mercedes per la creació d’iniciatives d’Economia Social i Solidària amb lideratge femení : Servei de Premsa

Barcelona Activa premia ConviureNet, Equal Saree i Les Mercedes per la creació d’iniciatives d’Economia Social i Solidària amb lideratge femení

04/11/2021



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Barcelona Activa ha lliurat avui els premis Construïm en Femení i Camí de la Solidesa, que se centren en l’acompanyament i la promoció de dones que han engegat projectes des d’una òptica social i solidària, i liderats per dones. ConviureNet, bugaderia d’autoservei social i solidària, ha sigut nomenada guanyadora dels premis ‘Construïm en femení’. D’una altra banda, les empreses Equal Saree, d’arquitectura i urbanisme amb perspectiva de gènere, i Les Mercedes, de missatgeria ètica, sostenible i inclusiva en bicicleta, han guanyat el guardó de ‘Camí de la solidesa’. Els tres projectes rebran una aportació econòmica de 5.000 euros, la possibilitat d’incubar-se gratuïtament a la InnoBAdora per un període d’un any i una mentorització a mida.

Per un costat, la iniciativa ‘Construïm en femení’ és un programa de promoció de l’emprenedoria des de l’Economia Social i Solidària (ESS) impulsada per dones que compta amb formació, tallers, competències emprenedores, activitats d’intercooperació i sinergies, integrant la mirada feminista de manera transversal. La cinquena edició va començar al gener de 2021 i s’ha allargat fins el juny del 2021. Barcelona Activa inicia aquesta setmana la sisena edició de ‘Construïm en femení’, que comença avui i s’allargarà fins l’abril del 2022.

En la cinquena edició del Programa, el jurat ha premiat, a més, a Retorna, que realitza acompanyament terapèutic, i Weigh by the grain, un projecte que ha dissenyat una màquina que facilita la compra de productes a granel com a primer i segon finalista del Programa. Els dos projectes comptaran amb un suport econòmic de 2.500 euros i també accediran gratuïtament a la InnoBAdora. En aquesta edició, a més, s’han generat mencions especials als següents projectes: Alimente, Nomdonalagana, LaCaliu.

Pel que fa a ‘Camí de la solidesa’, el programa proporciona acompanyament i enfortiment a empreses d’Economia Social i Solidària, gestionades i liderades per dones, i/o amb l’aposta de formar treballadores en càrrecs de responsabilitat. El jurat ha volgut reconèixer a les dues finalistes: Integral, enfocada en salut i creixement personal, i Metzineres, projecte d’integració social de dones drogodependents. Ambdós projectes rebran una aportació econòmica de 2.000 euros així com la possibilitat d’incubar-se gratuïtament a la InnoBAdora, de Barcelona Activa.

En aquest cas, hi ha hagut una menció especial a Colab, projecte que ofereix serveis de disseny i acompanyament de projectes d’habitatge col·laboratiu, que també podrà optar a la comunitat d’incubació InnoBAdora, ubicada a innoBA, centre de referència de l’ESS i la Innovació Socioeconòmicade Barcelona Activa, que se situa al 22@.

 

324 dones han passat per aquests programes

El total d’edicions d’aquest programes han acompanyat 324 dones, que han creat prop de 90 empreses i més de 83 projectes, en forma de cooperatives, associacions, fundacions, i algunes d’elles s’han establert de manera autònoma.

Aquests programes i premis s’emmarquen en la iniciativa del LIDERA, un acompanyament a dones des de Barcelona Activa que va néixer per fomentar la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, eliminar barreres de gènere i crear nous ‘rols models’ professionals que puguin inspirar a generacions futures. Amb LIDERA, a més a més, es creen entorns de networking per enfortir iniciatives promogudes per dones, es milloren les capacitats emprenedores i es fomenta l’autolideratge, la igualtat salarial o la promoció de noves formes d’organització del temps.





Paraules clau

Barcelona Activa/ Economia Social i Solidària/ lideratge femení/