El barri de Torre Baró inaugura l’espai esportiu del Campillo de la Virgen : Servei de Premsa

El barri de Torre Baró inaugura l’espai esportiu del Campillo de la Virgen

06/11/2021



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Aquesta tarda se celebra l’acte d’inauguració del nou espai esportiu del Campillo de la Virgen, un projecte de Pla de Barris que ha remodelat i ampliat la pista esportiva incorporant una coberta que permet la pràctica esportiva i el desenvolupament d’activitats comunitàries

La intervenció també ha contemplat la millora de l’accessibilitat en l’espai, la remodelació de l’entorn, la reubicació de les grades i la instal·lació de nous vestidors

El barri de Torre Baró, al districte de Nou Barris, estrena nou espai esportiu al Campillo de la Virgen. Les obres de remodelació i ampliació de la pista esportiva ofereixen una nova zona per a la pràctica esportiva al barri i l’adequació d’un espai cobert per al desenvolupament d’activitats comunitàries.

El Campillo de la Virgen, ubicat al barri de Torre Baró, limita amb el barri de Ciutat Meridiana i amb el parc natural de Collserola i està dividit en dos espais separats per un desnivell: el primer, a la cota del carrer de Vilatorta, acull dues àrees de joc infantil i unes pistes de petanca; i el segon, la nova pista esportiva coberta i una esplanada.

 

 

Amb aquesta intervenció s’ha generat una nova pista reglamentària de futbol sala de formigó adaptada per a la pràctica d’esports diversos i d’esdeveniments culturals i festius del barri. També s’ha adaptat l’esplanada del Campillo amb la renovació del sauló, la incorporació de  nova il·luminació amb criteris de no contaminació lumínica i estalvi energètic,  i nou mobiliari urbà com taules de pícnic.

L’element més significatiu del nou espai és l’estructura de la coberta metàl·lica, aquesta incorpora unes proteccions de nylon per evitar que les pilotes s’allunyin de la pista de joc. De la mateixa manera, les proteccions baixes s’allunyen fins al perímetre del Campillo, amb la voluntat d’evitar crear espais tancats i la sensació de gàbia.

 

 

D’altra banda, s’han reubicat les grades col·locant-les paral·leles a la pista, a dos metres de distància. La base de les grades se situa a la mateixa cota de la pista, per tant, ara són totalment accessibles. La segona fila queda centrada respecte a la pista,  i és la que aplegarà més espectadors i suavitzarà la inclinació del talús verd.

Aquesta intervenció també ha inclòs la instal·lació de tres nous vestidors, dos d’ells amb dutxes i servei higiènic, i un tercer adaptat. També s’ha habilitat un espai de magatzem independent. Els nous vestidors queden ubicats a l’espai entre els mòduls existents, sota el porxo, i amb accés directe des de l’exterior.

L’actuació ha millorat l’accessibilitat de l’entorn, adequant la rampa d’accés i allargant el seu recorregut per esdevenir accessible i donar cobertura a tota la pista. A l’altre extrem, s’ha habilitat una rampa-escala per normalitzar un recorregut que anteriorment es realitzava a través d’un solar de sorra. Pel costat est, on el bosc baixa en pendent fins a la carretera, s’ha ubicat una petita duna de vegetació que allunya la tanca del límit trepitjable.

Per últim, el districte de Nou Barris ha impulsat un servei de dinamització socioeducativa mitjançant l’esport en el nou espai. Dos professionals dinamitzen el Campillo de la Virgen les tardes de dimecres a diumenge; l’objectiu és oferir un recurs de proximitat, amb una mirada educativa i de respecte per el que és comú des de la quotidianitat de l’ús de l’espai, generant cohesió social a partir de l’establiment de vincles amb l’entorn i les persones usuàries, des de l’escolta i la interacció. El servei té dues dimensions: la gestió dels usos de l’espai i la mediació i la promoció socioeducativa mitjançant l’esport. Aquest mateix servei va entrar en funcionament el passat mes de juliol al Parc de l’Aqüeducte de Ciutat Meridiana i la previsió és que al llarg de l’any 2022 s’ampliï el nombre de dinamitzadors i les hores de prestació.

La generació d’un espai esportiu cobert a Torre Baró era una de les línies d’intervenció del Pla de Barris de la Zona Nord, sorgida a través d’un procés participatiu amb el veïnat de la zona. La intervenció ha suposat una inversió total de més d’1,6M euros.





Paraules clau

campillo de la virgen/ equipament esportiu/ equipaments/ esports/ Nou Barris/ Pla de Barris/ torre baró/