El Disseny Hub Barcelona presenta l’exposició MIAS. The making of making (architecture) : Servei de Premsa

El Disseny Hub Barcelona presenta l’exposició MIAS. The making of making (architecture)

09/11/2021



Temps estimat de lectura: 4 minuts

Es la primera exposició monogràfica que el Disseny Hub dedica a un estudi d’arquitectura i recull 20 anys de treball del despatx fundat per Josep Miàs.

Algunes de les obres de MIAS reconegudes internacionalment són projectes realitzats a Barcelona com el nou Mercat de la Barceloneta, les intervencions al Parc d’Atraccions del Tibidabo, el 22@ Plug-in Building i el iGuzzini Illuminazione HQ ,entre d’altres.

La mostra explora les vicissituds del procés creatiu a través de maquetes, esbossos, collages i imatges pertanyents a diferents projectes desenvolupats per MIAS. 

MIAS Architects protagonitza la primera exposició monogràfica que el Disseny Hub Barcelona dedica a un estudi d’arquitectura. A partir del pròxim 11 de novembre, els visitants barcelonins podran conèixer a través de “MIAS. The making of making (architecture)” l’obra d’un estudi local  reconegut internacionalment per institucions com el Centre Pompidou, que recentment li ha dedicat una exposició monogràfica.

Amb una superfície de 500 metres quadrats, aquesta exposició fa ús de l’experiència de l’estudi fundat per Josep Miàs l’any 2000, autor entre altres del rehabilitat mercat de la Barceloneta, per acostar al visitant al procés de disseny d’una obra arquitectònica. Què succeeix abans que arribin les grues?

“MIAS. The making of making (architecture)” explora les vicissituds del procés creatiu a través de set conceptes: Entre línies, Tot podria ocórrer, Espais onírics, Arxiu, Arquitectura per emportar-se, Raigs X i Superfícies esquinçades.

El recorregut el componen maquetes, esbossos, collages i imatges pertanyents a diferents projectes desenvolupats per MIAS. Alguns d’ells s’han exhibit recentment en el Centre Pompidou i formen part de la col·lecció permanent del museu parisenc.

En la mostra, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, han participat empreses capdavanteres dels sectors del vidre (Vidresif), el formigó GRC (Consolis-Tecnyconta), la impressió (Hewlett Packard) o la il·luminació (iGuzzini). Aquestes empreses no sols són presents en l’exposició, sinó que també han format part del disseny experimental efectuat en diversos projectes de MIAS.

L’encarregada d’inaugurar l’exposició l’11 de novembre a les 18.00h serà Izaskun Chinchilla, amb el debat “The making of making”, en el qual també participaran Josep Maria Montaner, Francesco Santoro, Sebastiano d’Urso, Marcos Cruz i Bob Sheil.

“MIAS. The making of making (architecture)” estarà oberta al públic des de l’11 de novembre fins al 9 de gener de 2022.

 


Maqueta The Cloud. Autor: MIAS Architects

Fotografía Raigs X de la sede iGuzzini Illuminazione Iberica. Autor: Adrià Goula

Sobre MIAS

MIAS és un estudi d’arquitectura amb seu a Barcelona, fundat per l‘arquitecte Josep Miàs l’any 2000. Miàs, llicenciat per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, va treballar durant una dècada com a associat de l’arquitecte Enric Miralles abans d’obrir el seu propi despatx.

El seu estil destaca per les seves propostes imprevisibles, innovadores i experimentals. En els seus projectes juguen un paper molt important la recerca relacionada amb les estructures i l’experimentació amb nous materials, sempre buscant una major sostenibilitat. Aquests treballs, combinats amb l’anàlisi d’aspectes socials, culturals, històrics i econòmics donen com a resultat propostes inèdites.

MIAS és conegut internacionalment per projectes com el Club de Golf Fontanals, en la Cerdanya; la transformació del Centre Històric de Banyoles, el nou Mercat de la Barceloneta, les intervencions al Parc d’Atraccions del Tibidabo, el 22@ Plug-in Building i el iGuzzini Illuminazione HQ a Barcelona, entre d’altres.

Aquestes obres li han valgut premis nacionals i internacionals, entre els quals destaquen l’International Stone Architecture Award 2013 , l’Architizer Building of the World Award 2013 , l’ Archdaily Best Building of the Year Award 2011, el Premi al Millor Equipament Educatiu d’Espanya en els Premis Arquitectura A+ 2011, el Premi Catalunya Construcció 2009, el Premi Ciutat de Barcelona d’Arquitectura i Urbanisme 2007, el Premi Comarques de Girona 2007, el COAC Arquitectura Catalunya 2008-2013, l’AJAC Premi al Millor Arquitecte Jove de Catalunya 2004, i l’AIA New York City Recognition for International Relevance 2013.

L’obra s’ha exposat i publicat internacionalment, amb exposicions a Barcelona, Madrid, París, Zurich, Berlin, Kíev, Londres, Sao Paulo, Benexa, Singapur i Belgrad, entre altres.

Josep Miàs ha estat professor l’ETSAB UPC, a la UIC i  a La Salle Ramon Llull, i ha i ha col·laborat com a professor visitant en la Stadelschule de Frankfurt i a Harvard GSD, Cambridge. Actualment és Visiting Professor en la Facoltà di Architettura UNISS, en Itàlia, i Catedràtic de Pràctica Arquitectònica en la Bartlett School of Architecture de l’University College London.

 

Activitats paral·leles a l’exposició

25 de novembre, Sala C Disseny HUB, 18h: Debat “Arquitectura i Salut Mental” a càrrec de MIAS i la Comunitat Terapèutica del Maresme.

2 de desembre, COAC Barcelona 8ª planta, 18,30h: conferència “MIAS at DHUB” a càrrec de Josep Miàs.

14 de desembre, Escola Sert, 12-14h: “Innovació i arquitectura” debat i presentació de les quatre empreses que produeixen l’exposició (Vidresif, HP, iGuzzini, Consolis-Tecnyconta)

 

Més informació a:

https://ajuntament.barcelona.cat/museudeldisseny/ca/exposicio/mias-making-making-architecture

http://www.miasarquitectes.com/

 





Paraules clau

arquitectura/ Disseny/ Disseny Hub Barcelona dedica/ MIAS Architects/