Janet Sanz i Eloi Badia porten el pla Superilla a la COP26 de Glasgow : Servei de Premsa

Janet Sanz i Eloi Badia porten el pla Superilla a la COP26 de Glasgow

09/11/2021



Temps estimat de lectura: 3 minuts

La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat participarà en tres xerrades de la COP26 aquest dimecres i dijous sobre nous models urbans sostenibles, transformació de l’espai públic i urbanisme de gènere

Sanz i Badia mantindran reunions bilaterals amb Paris, Oslo, Manchester i Londres per compartir reptes i solucions des de les ciutats per fer front a la situació d’emergència climàtica

Barcelona reforça així el seu paper en la cimera del clima de Nacions Unides en què les ciutats han reivindicat més recursos i competències per liderar la lluita contra l’emergència climàtica

 

La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, i el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, participen des de demà i fins divendres en diferents actes i trobades bilaterals a la cimera del clima de Nacions Unides que se celebra a la ciutat de Glasgow fins divendres.

En total la tinenta d’alcaldia Janet Sanz intervindrà en tres actes sobre nous models urbans sostenibles, transformació de les ciutats per fer front a l’emergència climàtica i urbanisme de gènere. El dimecres 10 de novembre a les 10 hores (hora de Glasgow) Janet Sanz participarà en l’acte sobre els reptes de les ciutats per uns sistemes de mobilitat equitatius i de futur on exposarà els avenços de Barcelona per descarbonitzar el transport i la gran transformació de l’espai públic per esdevenir una ciutat resilient davant els reptes del canvi climàtic.

El mateix dimecres a partir de les 16 hores, la tinenta d’alcaldia participarà en una xerrada sobre urbanisme de gènere, on explicarà les claus de millora de carrers i places des del punt de vista de les dones, amb dissenys amb perspectiva de gènere i inclusius i que es podrà seguir en directe en aquest enllaç. Finalment, dijous a les 13 hores participarà en el panel internacional d’alcaldes a la COP26 que organitzen Manchester i Glasgow en associació amb l’ICLEI – Governs Locals per a la Sostenibilitat.

Més enllà dels actes públics en el marc de la COP26, Janet Sanz i Eloi Badia realitzaran una sèrie de reunions bilaterals amb diferents ciutats per compartir reptes i solucions urbanes per fer front a l’emergència climàtica. Sanz i Badia es trobaran amb representants de la ciutat de París per posar en comú projectes compartits entre totes dues ciutats com són el Pla Clima, els refugis climàtics i l’adaptació de les escoles davant l’emergència climàtica. També es reuniran amb la ciutat d’Oslo per tractar la transformació urbana de les ciutats, els pressupostos de carboni, l’aposta per les zones pacificades de prioritat pels vianants i altres projectes de transformació de les grans infraestructures.

A més, Janet Sanz mantindrà una trobada sobre models de transport amb la ciutat de Manchester i divendres visitarà l’Ajuntament de Londres on mantindrà diferents trobades temàtiques.

 

Barcelona reivindica el paper de les ciutats per fer front a l’emergència climàtica

Les grans ciutats, encapçalades per Londres, Barcelona i París, van reivindicar la setmana passada el paper de les ciutats davant el reptes que planteja l’emergència climàtica, reclamant objectius i compromisos ambiciosos i ràpids a la COP26. Alcaldes i alcaldesses van defensar que les ciutats no poden tenir un paper secundari i que les grans àrees urbanes són essencials per a la transformació necessària per revertir la crisi climàtica.

L’alcaldessa de Barcelona va intervenir a la cimera del clima de Nacions Unides la setmana passada a través de la xarxa de ciutats C40 i va defensar la justícia climàtica per reduir desigualtats i va posar el projecte Superilla Barcelona i la comercialitzadora elèctrica Barcelona Energia com a exemple de projectes innovadors que poden fer les ciutats tot i ser l’administració amb menys recursos i competències. L’alcaldessa va explicar que les ciutats surten de la COP26 més fortes i unides i va instar a seguir treballant amb polítiques innovadores i valentes.

La participació de Barcelona a la cimera del clima de Nacions Unides reconeix les polítiques d’emergència climàtica que està desenvolupant la capital catalana. El Pla Clima de Barcelona va ser premiat com la millor iniciativa de les grans ciutats europees, un guardó atorgat per un pacte que agrupa a més de 7.000 autoritats locals i 51 regions europees. L’objectiu del Pla Clima es reduir les emissions per ciutadà en un 50% de cara a l’any 2030 i ser neutre en carboni el 2050. L’impuls del projecte Superilla Barcelona és avui un model de referència internacional per altres ciutats, així com també el projecte Protegim escoles, que s’està desplegant a altres ciutats europees. El Pla de Mobilitat Urbana 2024, acordat en el marc del Pacte per la Mobilitat, fixa l’objectiu de reduir en un 25% el trànsit en vehicle privat a la ciutat.





Paraules clau

Clima/ COP26/ emergència climàtica/ Glasgow/