Sant Andreu celebra el 5è aniversari de l’American Space Barcelona : Servei de Premsa

Sant Andreu celebra el 5è aniversari de l’American Space Barcelona

09/11/2021



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Tindrà lloc del 15 al 18 de novembre a la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra, i enguany destaca l’escape room sobre desinformació dirigit a adolescents i el taller d’introducció a l’electrònica bàsica i als circuits tèxtils

La proposta cultural té com a objectiu principal promoure l’intercanvi cultural i el diàleg entre Barcelona i els Estats Units, a través d’un seguit d’activitats, programes i tallers gratuïts entorn la tecnologia i oberts al públic

La Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra, al barri de Sant Andreu, celebra el 5è aniversari de l’American Space Barcelona entre els dies 15 i 18 de novembre. Es duran a terme dues activitats dirigides a nens, nenes i adolescents. Per una banda, un escape room amè i divertit per reflexionar sobre la desinformació i aprendre a verificar i a informar-nos de manera adequada a través d’internet i les xarxes socials, dirigit a alumnes de 4t d’ESO, i que anirà a càrrec de les impulsores de la plataforma educativa de verificació digital Learn to Check.

D’altra banda, un taller d’introducció a l’electrònica bàsica i als circuits tèxtils per a alumnes de 5è de primària on els nens i nenes personalitzaran una bossa dissenyant i cosint circuits elèctrics amb fil conductor i leds, agafant com a punt de partida El gran llibre dels SuperPoders, de Susanna Isern.

També hi haurà una sessió informativa oberta al públic sobre què cal fer per cursar estudis universitaris als Estats Units, a càrrec de l’assessora acadèmica d’EducationUSA, la font oficial del govern sobre estudis superiors als EUA.

Durant els actes de celebració es signarà l’extensió de dos anys més del conveni de col·laboració per part de la Cònsol General en funcions, Emma Marwood, el gerent de Biblioteques de Barcelona, Ferran Burguillos, i la regidora del districte de Sant Andreu, Lucía Martín.

La programació també s’estén a altres biblioteques del districte de Sant Andreu, com a la Biblioteca La Sagrera-Marina Clotet i la Biblioteca Trinitat Vella-J. Barbero, on tindran lloc tres activitats per a infants i adolescents: jocs en anglès, un taller de robòtica on es construirà un robot, i un taller per conèixer com es dissenyen les xarxes socials. La programació és pot consultar aquí.

Inaugurat l’any 2016, l’American Space Barcelona és una oferta cultural que s’integra a la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra i que té com a objectiu principal promoure l’intercanvi cultural i el diàleg entre Barcelona i els Estats Units, a través d’un seguit d’activitats, programes i tallers gratuïts i oberts al públic. Aquest servei va dirigit especialment a estudiants de secundària i universitaris, però també a la resta de la ciutadania.

Es tracta d’un espai de col·laboració on la tecnologia juga un paper important, i que pretén fomentar l’aprenentatge informal i incentivar el creixement a través de diverses activitats i mitjançant la utilització de tecnologies punteres (realitat virtual, impressió 3D, robòtica, programació…). L’aprenentatge de l’anglès, l’assessorament acadèmic per estudiar als EUA i l’impuls dels estudis STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques) entre els joves, són alguns dels pilars fonamentals de la programació que ofereix l’American Space Barcelona.

L’American Space Barcelona és un projecte de col·laboració entre el Districte de Sant Andreu, Biblioteques de Barcelona i el Consolat General dels Estats Units a Barcelona. El projecte forma part d’una xarxa mundial de més de 600 American Spaces a 140 països. En aquests cinc anys l’han visitat gairebé 140.000 persones i més de 40.000 han participat d’alguna de les 1.230 activitats que s’hi han realitzat.

 

AGENDA de la celebració del 5è aniversari

Dilluns 15 de novembre

10:00h – 12:00h
Escape room de verificació digital (alumnes de 4t d’ESO)

11:00h – 13:00h
Taller Il·lumina els teus superpoders (alumnes de 5è de primària)

12:30h
Signatura de l’extensió del conveni

Dimarts 16 de novembre

10:00h – 12:00h
Taller Il·lumina els teus superpoders (alumnes de 5è de primària)

11:00h – 13:00h
Escape room de verificació digital (alumnes de 4t d’ESO)

 

Dimecres 17 de novembre

18:00h – 20:00h
Taller Il·lumina els teus superpoders obert al públic per a nens de 10 a 12 anys

Dijous 18 de novembre

18:00h – 19:00h
Vols estudiar als EUA i no saps per on començar? L’assessora acadèmica d’EducationUSA oferirà una sessió informativa oberta al públic.

 





Paraules clau

American Space Barcelona/ Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra/ Sant Andreu/