Ada Colau lliura la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu a Manuel Ibern Alcalde i a Juli Pernas López : Servei de Premsa

Ada Colau lliura la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu a Manuel Ibern Alcalde i a Juli Pernas López

16/11/2021



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dimecres, 17 de novembre a les 18.30 hores (Saló de Cent) l’alcaldessa, Ada Colau, lliura la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu a Manuel Ibern  Alcalde i a Juli Pernas López “Almeida”.

En el cas de Manuel Ibern Alcalde, la medalla reconeix la tasca que ha realitzat al llarg de la seva carrera esportiva i política en favor de l’esport a la ciutat. Manuel Ibern Alcalde, nascut l’any 1946, és actualment president del Comitè Tècnic de Waterpolo a la Federació Internacional de Natació. Als mèrits esportius com a nedador, jugador de waterpolo i entrenador, vinculat al CN Atlètic-Barceloneta, a la selecció de waterpolo i al món federatiu a tots els nivells -català, estatal i internacional-, se li sumen els de la seva llarga trajectòria com a dirigent esportiu. Va ser Director d’Esports a l’Ajuntament de Barcelona des de 1985 i durant onze anys; va exercir com a delegat per a federacions i institucions a la Secretaria general de l’Esport, i finalment va ser nomenat Secretari General de l’Esport l’any 2006.

Juli Pernas López rep la medalla per la seva dilatada i prolífera dedicació professional des de les responsabilitats municipals lligades a la gestió de l’esport a Barcelona. També li reconeix la trajectòria esportiva complementària, dedicada fonamentalment a l’esport federat i olímpic. Va néixer l’any 1953 i va iniciar la seva dedicació a l’Ajuntament de Barcelona l’any 1981, a l’àrea  de Joventut i Esports. Al llarg de la seva trajectòria ha assumit diferents responsabilitats directives relacionades amb l’esport entre les quals destaca la seva etapa lligada a la promoció esportiva i als esdeveniments. Destaca també la seva dedicació a la Fundació Barcelona Olímpica com a director, i al Museu Olímpic i de l’Esport.

Pel que fa a la seva trajectòria dedicada als esports, els seus han estat el beisbol i el softbol. Va ser president de la federació catalana (1986-94) i des del 2000 fins al 2020 ha presidit la federació espanyola. També ha estat comissari tècnic de les federacions europees. És membre del Comitè Olímpic Espanyol (presideix la Comissió d’Esport i Medi Ambient) des de 1988, i forma part de l’Acadèmia Olímpica Espanyola.

 

 





Paraules clau

esport/ Medalla d'Or al Mèrit Esportiu a Manuel Ibern Alcalde i a Juli Pernas López/