Rosa Alarcón assisteix a la reobertura del passatge Sigüenza : Servei de Premsa

Rosa Alarcón assisteix a la reobertura del passatge Sigüenza

17/11/2021



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dijous 18 de novembre, a les 18.00 hores (passatge Sigüenza amb carrer de la Murtra) la regidora del districte d’Horta-Guinardó, Rosa Alarcón, acompanyada del gerent del districte, Eduard Vicente, assistiran a la reobertura del passatge Sigüenza, un cop finalitzats els treballs d’enderroc de les tres finques més afectades del passatge.

Les tasques de deconstrucció dels números 93, 95 i 97-99 es van iniciar el mes d’agost i han finalitzat sense incidències aquest mes de novembre, motiu pel qual es torna reobrir el pas del passatge. Les finques estaven desallotjades des del segon semestre de l’any 2020 quan es van haver de desallotjar d’urgència pel seu mal estat estructural.

Durant aquest temps l’Ajuntament de Barcelona ha garantit reallotjament temporal a les persones que hi vivien a través del CUESB, el centre de Serveis Socials del Carmel (IMSS) i l’Oficina de l’Habitatge d’Horta-Guinardó (IMHAB), i se’ls ha fet un acompanyament individualitzat, cas a cas, a través del qual se’ls han ofert diverses alternatives habitacionals i socials.

En paral.lel, l’Ajuntament de Barcelona segueix avançant en el procés d’expropiació de 8 finques més del passatge, donant compliment així al que preveu la Modificació del Pla General Metropolità (MPGM) del Carmel i Entorns, que contempla construir en aquest espai habitatge de protecció per a reallotjaments. En concret es tracta de les finques 89, 91, 101, 103, 105, 107, 109 i 111-113 del passatge. L’operació engloba a 24 habitatges i 1 local i afecta a un total de 71 persones que estarien empadronades en aquestes finques.

D’aquesta manera, el Govern municipal dóna resposta al compromís adquirit el passat mes de juny relatiu a executar el pla urbanístic previst en aquest àmbit de la ciutat i continua avançant amb accions concretes per millorar aquest espai. Un cop finalitzi aquest nou procés, i sumant les intervencions ja realitzades, s’hauran executat la meitat de les expropiacions previstes en aquest passatge. Així, només quedaran 11 finques més per expropiar, com a pas previ per enderrocar les construccions existents i construir els nous habitatges de protecció.





Paraules clau

Horta-Guinardó/ passatge Sigüenza/