Barcelona s’agermana amb la ciutat xinesa de Shenzhen : Servei de Premsa

Barcelona s’agermana amb la ciutat xinesa de Shenzhen

22/11/2021

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i l’alcalde de Shenzhen, Qin Weizhong, han signat aquest matí l’acte de signatura de l’acord d’agermanament

L’acord promou la col·laboració en els àmbits del comerç, les inversions, la biotecnologia, les tecnologies de la informació, la sostenibilitat mediambiental i les energies renovables, entre d’altres

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i l’alcalde de la ciutat xinesa de Shenzhen, Qin Weizhong, han signat aquest matí l’acord d’agermanament entre les dues ciutats. L’acte s’ha celebrat de forma telemàtica i també hi han participat la tinenta d’alcaldia Laia Bonet, el cònsol general espanyol a Guangzhou, Eduardo Aznar, la directora general de Relacions Internacionals de Shenzhen, Cao Saixian, i el cònsol general xinès a Barcelona, Zhu Jiangyang. A l’acte també hi ha assistit el comissionat d’Innovació Tecnològica, Administració Electrònica i Bon Govern de l’Ajuntament de Barcelona Michael Donaldson.

L’agermanament té una durada de 4 anys i promou la col·laboració en els àmbits del comerç, les inversions, la biotecnologia, les tecnologies de la informació, la sostenibilitat mediambiental i les energies renovables, entre d’altres. Aquest acord aprofundeix la relació entre Barcelona i Shenzhen, que mantenen relacions de col·laboració des de l’any 2002. L’any 2012 van signar un Memorandum of Understanding per col·laborar en els àmbits d’economia, transport i cultura, entre d’altres.

 

 

 

 

Aquesta trajectòria de col·laboració entre ambdues ciutats s’ha concretat en la participació de l’Ajuntament de Barcelona al China Hi-Tech Fair a Shenzhen, una de les fires tecnològiques més importants de la Xina. Per la seva part, la ciutat xinesa ha estat representada a l’Smart City Expo World Congress durant diverses edicions.

Shenzhen es va implicar activament amb Barcelona arran de la crisi sanitària generada per la COVID19. L’abril del 2020, i a proposta de la ciutat xinesa, es va organitzar una videoconferència amb representants municipals i sanitaris per compartir la seva experiència en la mitigació de la pandèmia. Shenzhen, a més, va donar material EPI a Barcelona.

En matèria econòmica, la relació entre ambdues ciutats també s’articula a través de l’adhesió de Barcelona com a membre de la plataforma World Innovative Cities Cooperation Organization (WICCO), que lidera Shenzhen i de la que formen part 73 ciutats d’arreu del món. L’objectiu de la plataforma és promoure la cooperació internacional sobre innovació i fomentar activitats de coneixement, tecnologia, talent o dades, així com per a promocionar el moviment d’integració de la innovació en la governança econòmica i social.

En el marc de l’agermanament d’ambdues ciutats, demà, 23 de novembre, tindrà lloc la “Conferència de Matchmaking Econòmic i Comercial de Shenzhen-Barcelona”, coorganitzada per Promoció Econòmica i el China Construction Bank (CCB) i amb el suport de l’Ajuntament de Shenzhen. En aquest acte intervindrà el comissionat de Promoció de Ciutat, Pau Solanilla.

La ciutat de Shenzhen és una de les ciutats més importants de la província de Guangdong (o Canton), amb una població de 14.678.000 i una àrea metropolitana de 17.560.000 (2021). Shenzhen s’ha transformat d’un petit poble de pescadors en una potència econòmica mundial en poc més de 40 anys. Ha experimentat una ràpida transformació econòmica, social i ambiental. Segons UN-Habitat moltes ciutats i zones econòmiques d’altres països poden aprendre molt de l’experiència de Shenzhen en el seu desenvolupament econòmic, social i ambiental.

Shenzhen, considerada el Silicon Valley de Xina, és un centre global de tecnologia, investigació, fabricació, finances i transport, i el port de Shenzhen és el quart port de contenidors més actiu del món. Des del 2020, Shenzhen es classifica com a ciutat alfa (de primer nivell mundial) per la Globalization and World Cities Research Network i es classifica com el vuitè centre financer més competitiu i més gran del món.Compartiu aquest contingut