Barcelona Activa acompanya Costa Cruceros en l’obertura d’un centre europeu de fidelització de clients a la ciutat : Servei de Premsa

Barcelona Activa acompanya Costa Cruceros en l’obertura d’un centre europeu de fidelització de clients a la ciutat

23/11/2021Temps estimat de lectura: 4 minuts

El nou Custormer’s Hub està ubicat a les Torres Mapfre, al Port Olímpic

La inauguració d’aquest centre és part del memoràndum d’entesa signat per l’Ajuntament de Barcelona i la companyia italiana, on es posen al capdavant els valors de la sostenibilitat i el turisme inclusiu, en el marc de l’impuls de l’Economia Blava a Barcelona

Barcelona Activa ha acompanyat el projecte a través del seu servei d’aterratge empresarial, mitjançant el qual Costa ha triat la ciutat per establir el seu nou punt de connexions. A més, l’agència municipal ha assessorat en la localització del seu hub i oficines i oferirà també formacions i captació de talent per cobrir les vacants

Costa Cruceros ha obert a Barcelona el nou centre d’excel·lència Customer’s Hub, el nou punt europeu de connexions i de fidelització de clients de creuers. Es tracta d’una aposta ambiciosa del grup, que vol centralitzar a Barcelona la seva nova estratègia internacional de captació i fidelització de clients. La inauguració d’aquest hub és part del memoràndum d’entesa, signat per la companyia italiana i l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, on es posen al capdavant els valors de la sostenibilitat i el turisme inclusiu a la ciutat.

 

 

L’objectiu d’aquesta estratègia és fer de Barcelona una ciutat referent en el Mediterrani europeu pel que fa a l’activitat econòmica i el talent en l’àmbit de l’economia sostenible vinculada a l’aigua i al mar, que fomenti un desenvolupament social i sostenible, per assolir els objectius del Barcelona Green Deal i els establerts en l’Agenda 2030. El nou centre d’excel·lència, ubicat estratègicament a les Torres Mapfre al Port Olímpic, ja ha suposat la creació de més de 100 llocs de treball de qualitat el 2021, amb l’objectiu de seguir portant a la ciutat ocupació de qualitat.

L’estratègia d’impuls de l’Economia Blava a Barcelona recollida a la Mesura de Govern anunciada fa menys d’un mes, i en la que s’anunciava la destinació de 40 milions d’euros per potenciar el sector blau, és un projecte de ciutat que s’ha treballat amb la participació de mes de 70 empreses i institucions de l’ecosistema blau de la ciutat. Aquest nou acord suma un projecte i un soci més al desplegament del potencial de l’economia blava a la ciutat.

El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni, ha celebrat “l’aterratge d’una gran empresa a la ciutat, que decideix establir la seva base a Barcelona com a pol d’innovació, talent i tecnologia per augmentar la competitivitat i generar treball i riquesa”. A més, ha ressaltat l’aposta municipal pel projecte, “una inversió que emmarquem en l’estratègia econòmica Barcelona Green Deal, concretament amb l’impuls d’un model de turisme sostenible i de qualitat i l’Economia Blava”.

El president de Costa Cruceros, Mario Zanetti, ha assegurat que “aquest centre d’excel·lència a Barcelona representa una primera fita significativa en aquest acord i un actiu molt innovador per a la nostra companyia, en la qual estem construint un equip de professionals qualificats i multiculturals”. En aquest sentit, “Barcelona juga un paper clau ja que aquí tenim el desplegament dels nostres vaixells, incloent-hi el buc insígnia de Gas Natural Liquat Costa Smeralda, el vaixell més innovador i sostenibles del món, al qual li seguirà el nostre segon vaixell de Gas Natural Liquat Costa Toscana, que esperem la seva arribada en les properes setmanes”.

En aquesta línia, es vol afavorir especialment les activitats que tinguin com a eix la sostenibilitat i la innovació, perquè l’economia lligada al mar esdevingui un vector de desenvolupament a la ciutat i la pedra angular de la seva zona litoral.

Entre els objectius del memoràndum, les dues parts volen enfortir l’activitat econòmica i la innovació relacionada amb l’economia blava; integrar aquest tipus d’economia en totes les dimensions, cultural, de l’oci, de l’esport, gastronomia, entre d’altres, això com en la cultura marítima de la ciutat, i donar projecció internacional dels actius de la ciutat que l’economia blava ofereix. En aquesta iniciativa conjunta, Barcelona Activa aporta la seva cartera de serveis per acompanyar la posada en marxa del projecte, com ara el servei de localització, a través del qual s’han trobat les noves oficines de Costa, i oferirà els serveis de formació digital i professional, i de captació de talent per a les noves vacants que la companyia demandarà els següents anys.

 

Turisme costaner més sostenible

Tant l’Ajuntament com l’empresa cooperaran per fomentar la competitivitat i, sobretot, la sostenibilitat lligada al sector turístic vinculat als creuers, afavoriran iniciatives emprenedores relacionades amb l’economia blava, fomentaran la sostenibilitat ambiental relacionada amb el mar i amb el turisme costaner sostenible, i connectarà amb el patrimoni cultural que ofereix la ciutat. També es promouran campanyes de sensibilització sostenibles especialment dirigides a la població jove.

Costa Cruceros és una empresa italiana consolidada, capdavantera en la indústria dels creuers a Europa i arreu del món des de fa més de 70 anys, amb un fort compromís i interès a liderar projectes d’innovació sostenible en tot el sector. Amb el Manifesto de Costa per a un tipus de turisme inclusiu i basat en valors sostenibles la companyia cerca generar un impacte econòmic positiu en les economies locals, alhora que manté un equilibri entre els interessos de les comunitats locals i el medi ambient, i coopera en les necessitats de la societat local a través de la Costa Crociere Foundation.

Paraules clau

costa cruceros/ creuers/ turisme/ turisme sostenible/

Anar a l'inici d'aquesta pàgina