Barcelona ret homenatge a Joan Oliver, Pere Quart, amb una placa commemorativa a la casa on va viure : Servei de Premsa

Barcelona ret homenatge a Joan Oliver, Pere Quart, amb una placa commemorativa a la casa on va viure

26/11/2021



Temps estimat de lectura: 1 minut

Dilluns 29 de novembre, a les 12.00 hores (Travessera de les Corts, 198), tindrà lloc la descoberta de la placa literària que l’Ajuntament de Barcelona dedica al poeta, dramaturg, periodista i escriptor Joan Oliver, Pere Quart, a la façana de la casa on va viure. L’acte comptarà amb la presència de Jordi Martí, tinent d’alcaldia de Cultura, Educació Ciència i Comunitat; Joan Ramón Riera, regidor del Districte de les Corts, Carles de la Rosa Matas, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sabadell, i Sílvia Oliver, filla de Joan Oliver.

La instal·lació de la placa literària dedicada a Joan Oliver forma part del desplegament del Mapa Literari de Barcelona, en el qual es localitzen carrers i racons que han estat habitats, freqüentats o immortalitzats per escriptors i escriptores a la ciutat.

 

Joan Oliver, Pere Quart

Joan Oliver (Sabadell, 1899 – Barcelona, 1986), conegut també amb el nom de Pere Quart, amb el qual signava la seva obra poètica, va ser poeta, dramaturg, narrador, traductor i periodista. Considerat un dels grans poetes catalans del segle XX, els seus versos destaquen per la seva originalitat, agilitat i realisme. Ha rebut, entre d’altres, el Premi Lletra d’Or, el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes o el Premi Ciutat de Barcelona.





Paraules clau

Joan Oliver/ Pere Quart/