Sonia Fuertes obre les jornades ‘Repensar els serveis socials. Barcelona davant les crisis’ : Servei de Premsa

Sonia Fuertes obre les jornades ‘Repensar els serveis socials. Barcelona davant les crisis’

01/12/2021



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dijous 2 de desembre, a les 9.45 hores (Auditori de l’ONCE. Gran Via de les Corts Catalanes 400), la comissionada d’Acció Social de l’Ajuntament, Sonia Fuertes, obrirà les jornades ‘Repensar els serveis socials. Barcelona davant les crisis’. Les jornades estan pensades en clau barcelonina per debatre al voltant de la funció del serveis socials, les seves possibilitats, la seva capacitat d’innovació i també dels seus límits. Acolliran diverses taules rodones durant els dies 2 i 3 de desembre i està prevista la participació de més de 350 persones expertes en l’àrea, des de professionals dels Centres de Serveis Socials municipals fins a veus del món acadèmic o del teixit social.

Més enllà de l’obertura a càrrec de la comissionada Sonia Fuertes, durant la ponència inicial intervindran la professora de Ciència Política i investigadora de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques de la Universitat Autònoma de Barcelona, Margarita León, i també el professor de Política Social de la Universitat Pública de Navarra i coordinador del grup de recerca ALTER, Miguel Laparra. La cloenda, el dia 3 de desembre a les 12.15 hores, anirà a càrrec de la professora d’Ètica i investigadora a la Universitat de Barcelona, a banda de presidenta del Comitè d’Ètica dels Serveis Socials de Catalunya, Begoña Román.

Les diferents taules, moderades per diferents periodistes especialistes en l’àmbit social, portaran per títol ‘Reptes i contradiccions dels serveis socials al segle XXI’, ‘Serveis socials i la garantia de drets’, ‘Vides lliures de violència’ i ‘La innovació social com a motor de transformació’. La voluntat de l’Ajuntament de Barcelona amb l’organització d’aquestes jornades, a partir de la participació de les persones inscrites i la recollida de les seves impressions, és identificar punts de millora dels serveis socials municipals i construir propostes de manera conjunta per fer-ho possible.

En el següent enllaç podeu consultar el programa complet de les jornades.

En el següent enllaç és possible inscriure’s per participar activament.





Paraules clau

crisis/ Serveis Socials/