Servei de Premsa
21/01/2025
El nou Acord de condicions laborals de l’Ajuntament de Barcelona incorpora el teletreball i el cessament progressiu de l’activitat
02/12/2021
Temps estimat de lectura: 3 minuts
[su_qrcode data=”%CURRENT_URL%” size=”150″ margin=”10″ align=”right”]L’Ajuntament de Barcelona, CCOO, UGT i Intersindical han pactat avui el nou Acord regulador de les condicions de treball de l’Ajuntament de Barcelona pels anys 2021-2024 amb el suport de CGT en alguns col·lectius
També es planteja un innovador paquet centrat en la igualtat d’oportunitats amb iniciatives pensades per acabar amb el “terra enganxós” en els nivells feminitzats més baixos i reduir la bretxa salarial
La plantilla municipal tindrà un increment retributiu de l’1’5% en el procés de valoració de llocs de treball vigent, que li permetrà recuperar el nivell adquisitiu previ a la crisi econòmica
L’Ajuntament de Barcelona i els sindicats UGT, CCOO i Intersindical han signat avui l’acord de condicions laborals per a la plantilla municipal fins a l’any 2024. A més, el sindicat CGT ha donat el seu suport a les condicionals del col·lectiu de bombers. Aquest nou marc de les condicions laborals dels treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Barcelona incorpora diverses novetats basades en la conciliació i les noves formes de treballar que ens ha portat la pandèmia.
A més, aquest document també planteja un innovador paquet d’iniciatives centrades en la igualtat d’oportunitats amb accions pensades per posar fi al denominat “terra enganxós” en els nivells professionals feminitzats més baixos i per reduir la bretxa salarial.
Les principals novetats d’aquest Acord són:
- La inclusió del teletreball en el conveni amb un màxim de dos dies a la setmana de teletreball i tres presencials. En el cas del personal amb més de 60 anys, la possibilitat de poder teletreballar un màxim de tres dies per facilitar la seva prestació.
- La incorporació d’un banc de temps per a la finalització progressiva de l’activitat abans de la jubilació, traslladant dies personals de permís al final de la vida laboral.
- Aportació d’un 1’5% de les retribucions per a la l’aprovació de la valoració de llocs de treball en curs.
- Revisió dels complements d’atenció a la ciutadania, la inspecció, la intervenció social i la intervenció d’habitatge.
- Ampliació del permís per naixement i cura de menors fins a les 32 setmanes en el cas de famílies monoparentals i vàries mesures de conciliació.
- Impuls de diferents accions als col·lectius feminitzats per reduir la bretxa salarial.
El tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, s’ha mostrat satisfet i ha explicat que “és una bona notícia haver arribat a aquest acord que és objectivament bo pel conjunt de la plantilla i, per tant, també ho és per la ciutat de Barcelona” i ha volgut “reconèixer la feina que han fet els representants dels treballadors i treballadores de l’Ajuntament, de CCOO, d’UGT i de la Intersindical”.
Segons Collboni, en la negociació d’aquest conveni que afecta a 15.000 persones “s’ha valorat el context econòmic i social de la ciutat, tenint en compte el paper tan important que juga el sector públic en moments de represa de l’activitat com l’actual. Ajuntament ha hagut d’assumir tasques sanitàries, socials, de reactivació econòmica, de seguretat, de cura i de solidaritat, entre d’altres”. Finalment, ha destacat que “la voluntat de diàleg, la capacitat d’entesa i d’acord és allò que avui demana la ciutadania i nosaltres ho hem fet com a govern i també ho volíem fer a casa nostra”.
Paraules clauacord/ ajuntament/ condiciones de treball/