Canvis en espais de set places del Gòtic per potenciar-ne l’estada del veïnat : Servei de Premsa

Canvis en espais de set places del Gòtic per potenciar-ne l’estada del veïnat

06/12/2021Temps estimat de lectura: 2 minuts

[su_qrcode data=”%CURRENT_URL%” size=”150″ margin=”10″ align=”right”]Després de l’èxit de la transformació d’algunes places com la de Sant Miquel, el districte seguirà amb les transformacions d’alguns espais de places del Gòtic com la de la Mercè, la del Pi o la Plaça Reial per afavorir la presència veïnal

El districte de Ciutat Vella ha iniciat la introducció de nous elements de mobiliari urbà en espais de set places del Gòtic per afavorir-ne la presència veïnal. La majoria de les intervencions són la col·locació de bancs, fonts i d’altres elements, com arbrat, etc…

Les places on s’hi faran les intervencions son la plaça de La Mercè, la plaça del Pi, la plaça Reial, la plaça de la Verònica, el Pla de la Seu, la plaça de la Cucurulla i la de George Orwell.

Les quatre primeres places estaran enllestides abans de finals de desembre. La resta s’acabarà al gener de l’any vinent.

Aquestes intervencions s’han dissenyat en base a les propostes de millora que s’han realitzat al districte per part del veïnat del Gòtic per guanyar espai per a l’estada en places on normalment hi ha molta afluència de persones, la majoria visitants. Es tracta d’actuacions  d’implementació definitiva de mobiliari urbà que ajudin a mantenir la vida veïnal  que es va fer evident després del confinament, i que hi hagi un equilibri amb l’ús per part dels visitants en favor dels veïns i les veïnes.

Els elements introduïts són:

El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha explicat que “aquestes intervencions tenen com a objectiu posar les persones i la seva vida quotidiana al centre de l’espai públic. Volem que els i les veïnes del Gòtic recuperin el protagonisme i que les places, i les voreres esdevinguin un espai de trobada, on hi predomini l’ús ciutadà”, ha explicat, i ha posat com exemple la plaça de Sant Miquel, “avui una plaça totalment plena de vida”.

Els canvis en les places del Gòtic s’insereixen dins del programa ‘Ciutat Vella, un lloc on viure’ impulsat pel districte, que busca potenciar totes les dinàmiques vinculades als serveis i usos veïnals del districte com el comerç de proximitat, l’ús de l’espai públic per part del veïnat, etc… La campanya posa en valor els barris de Ciutat Vella com espais on viure, trobar-se, relacionar-se, on hi hagi places i carrers on s’hi pugui jugar i parlar.

L’objectiu de la campanya és posar en valor el resultat de les transformacions, fruit de diferents processos participatius, que han culminat en un millor espai públic, un bé comú que cal cuidar entre tots i totes, amb el veïnat i la vida quotidiana de la ciutadania en el centre.

Paraules clau

Ciutat Vella/ gòtic/ places/