L’Ajuntament de Barcelona activa el Pla Bàsic d’Emergència municipal per ventades en fase d’alerta : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona activa el Pla Bàsic d’Emergència municipal per ventades en fase d’alerta

08/12/2021Temps estimat de lectura: 2 minuts

[su_qrcode data=”%CURRENT_URL%” size=”150″ margin=”10″ align=”right”]Atesa la situació meteorològica i l’increment de serveis de Bombers de Barcelona relacionats amb les ratxes de vent a la ciutat, l’Ajuntament de Barcelona, mitjançant Protecció Civil municipal, ha activat aquest matí el Pla Bàsic d’Emergència per ventades a la ciutat en la seva fase d’alerta

L’Ajuntament de Barcelona activa el Pla Bàsic d’Emergència municipal per ventades en fase d’alerta. Fins a les 11.25 hores, Bombers de Barcelona ha realitzat una vintena de serveis relacionats amb l’episodi de vent.

Recomanacions de prevenció i autoprotecció per ventades

Davant la previsió de vents forts a la ciutat, Protecció Civil recomana informar-se de les condicions meteorològiques previstes i atendre les indicacions que es donin pels mitjans de comunicació. Així mateix es donen una sèrie de consells a tenir en compte per les persones que es trobin a dins de casa o a l’aire lliure.

A casa, cal tancar i assegurar portes i finestres, baixar les persianes i recollir els tendals, retirar testos i objectes de finestres i balcons que puguin caure al carrer i provocar un accident, revisar els elements fixes (antenes, aparells d’aire condicionat, claraboies, etc…).

També cal tenir cura dels vehicles que estiguin aparcats al carrer ja que el vent pot fer caure les motos o algun element de mobiliari urbà.

Al carrer és convenient allunyar-se de cornisses, murs i arbres que es puguin desprendre i prendre precaucions davant d’edificacions en construcció (bastides, grues) o en mal estat. També cal extremar les precaucions en la realització d’activitats a l’aire lliure (patis d’escoles, esports, etc…).

Paraules clau

Pla Bàsic d’Emergència per ventades a la ciutat en la seva fase d’alerta/