L’Ajuntament i els agents econòmics i socials constitueixen una comissió de seguiment de la sisena onada de la COVID-19 per estudiar noves mesures de suport : Servei de Premsa

L’Ajuntament i els agents econòmics i socials constitueixen una comissió de seguiment de la sisena onada de la COVID-19 per estudiar noves mesures de suport

22/12/2021



Temps estimat de lectura: 2 minuts

[su_qrcode data=”%CURRENT_URL%” size=”150″ margin=”10″ align=”right”]Jaume Collboni s’ha reunit avui amb representants dels sectors més afectats per les noves restriccions a la ciutat per escoltar de primera mà les seves necessitats

El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, s’ha reunit aquesta tarda amb els principals representants dels sectors més afectats per les noves restriccions anunciades pel govern de la Generalitat per donar resposta a l’actual situació sanitària. Collboni ha volgut escoltar les peticions d’aquests sectors i els ha expressat la seva empatia i suport davant la nova conjuntura.

En la trobada, que s’ha celebrat en format híbrid, Collboni ha ressaltat que “Barcelona és una ciutat segura i està preparada per acollir activitat” alhora que ha lamentat que “una crisi sanitària que no ha provocat cap sector econòmic i que estan patint especialment l’oci i la cultura”, fet que ha qualificat de “desproporcionat”.

 

 

De la seva banda els assistents, que han reconegut el paper desenvolupat per l’Ajuntament al llarg de la pandèmia i n’han agraït l’atenció i la ràpida resposta, han demanat previsiblitat i ser escoltats abans d’arribar a una presa de decisions davant la qual han reivindicat ajudes directes i immediates.

Com a primera resposta, en la reunió s’ha acordat la creació d’una comissió de seguiment d’aquesta sisena onada per estudiar noves mesures de suport a partir del gener de 2022 i en funció de com evolucioni la pandèmia.

Respecte a l’anunci de mesures per part de la Generalitat i a la forma com aquestes s’han fet, Collboni ha lamentat que “aquesta obsessió del govern català per ser els primers en aplicar restriccions pugui repercutir negativament en la imatge internacional de la ciutat”. I ha criticat la tardança de la Generalitat a l’hora d’oferir compensacions a aquelles activitats que més pateixen aquestes restriccions.

El primer tinent d’alcaldia, en canvi, ha ressaltat la seva plena confiança en el futur de la ciutat “donat el nivell actual de vacunació i els esforços que han fet les empreses de tots els sectors per esdevenir espais segurs i digitalitzar-se. Uns esforços -ha reblat- als quals contribueix el fet que l’Ajuntament compta amb uns pressupostos alineats amb la reactivació”.

A la reunió hi han participat: CCOO, UGT, Foment del Treball, PIMEC, Fira de Barcelona, Gremi d’Hotels, Barcelona Oberta, Fundació Barcelona Comerç, Gremi de Restauració, ADETCA, l’Asocciació de Sales de Concerts de Catalunya, Gremi de Cinemes de Catalunya, Associació Empresaris d’Agències de Viatges (ACAVE), Associació d’Apartaments Turístics (APARTUR), ANGED Grandes Establecimientos Distribución, Agrupament de Botiguers de Catalunya (ABC), CEDAC Distribuidores de Alimentación, el Consell de Gremis de Catalunya, PIMEC Comerç, Comertia, Associació de Restaurantes Sostenibles, Gremi de Discoteques, Barcelona Global i FECALOM.





Paraules clau

COVID-19/ restriccions/ sectors afectats/