Barcelona manté la congelació de tarifes i preus públics per l’any vinent : Servei de Premsa

Barcelona manté la congelació de tarifes i preus públics per l’any vinent

29/12/2021



Temps estimat de lectura: 3 minuts

[su_qrcode data=”%CURRENT_URL%” size=”150″ margin=”10″ align=”right”]La Comissió de Govern dona el vistiplau als preus públics i privats dels equipaments de la ciutat pel 2022 que, com a criteri general, mantenen tarifes congelades

Centres cívics, ludoteques, casals de barri, de joves i de gent gran tampoc preveuen pujar preus aquest 2022 com a tònica general

Les tarifes del Zoo, Parc d’Atraccions del Tibidabo i del Park Güell es mantenen i el Bicing tampoc apuja quotes

La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat els preus públics i privats per l’any vinent, amb la congelació de tarifes com a tònica general. Pel que fa a BSM destaca que les tarifes del Zoo, el Parc d’Atraccions del Tibidabo i del Park Güell es mantenen idèntiques a l’any passat, sense cap increment.

El Park Güell manté els preus generals d’accés a 10€, amb entrada gratuïta per als menors de fins a 6 anys. Cal tenir en compte que els veïns i veïnes dels barris d’influència del Park també tenen accés gratuït, així com totes aquelles persones inscrites al registre Gaudir Més.

El Zoo de Barcelona també manté les tarifes d’aquest any i el preu de l’entrada no patirà cap variació, ni pel que fa a l’entrada general ni al cost de l’abonament ZooClub. Els preus són els següents:

 

 

El Parc d’Atraccions del Tibidabo manté els mateixos preus, que varien en funció de si l’accés és a la totalitat del Parc o a l’Àrea Panoràmica.

 

El Bicing manté tarifes

El servei públic de bicicletes compartides Bicing manté les tarifes implementades en el desplegament del nou model. Preus amb IVA inclòs

 

Tarifa plana:
Abonament anual – 50€/any
Primera ½ hora bici mecànica – 0 €
Primera ½ hora bici elèctrica- 0,35 €

Tarifa d’ús:
Abonament anual – 35 €/any
Primera ½ hora bici mecànica- 0,35 €
Primera ½ hora bici elèctrica- 0,55 €

 

També Endolla Barcelona, la xarxa de punts de recàrrega elèctrica de la ciutat que gestiona BSM, aplica els mateixos preus que els vigents durant l’any 2021 malgrat l’augment del preu de l’electricitat.

 

Equipaments municipals i altres prestacions i serveis públics

En relació als centres cívics ludoteques, casals de barri, de joves i de gent gran, el criteri general és el manteniment de les tarifes de 2021. En el cas dels centres cívics els tallers adreçats a infants, adolescents i joves i els d’interès territorial i públic, i als espectacles no s’aplica cap increment perquè incideixen en sectors de població especialment vulnerables. També es mantenen les reduccions del 15% per a persones a l’atur i persones amb discapacitat. Sí que es preveu per part de l’ICUB poder actualitzar algunes tarifes en determinats tallers o itineraris, aplicant l’increment de l’IPC previst del 3,1%.

El mateix passa amb les Instal·lacions Esportives Municipals on les tarifes  s’incrementen un 3,1% (segons IPC) com a criteri general. Es mantenen les tarifes socials per a usuaris individuals amb Targeta Rosa, Serveis Socials, persones a l’atur, o tarifes monoparentals, així com els ajuts a usuaris del Campus Olímpia i les bonificacions a usuaris d’activitats esportives extraescolars.

Els preus públics fixats des de l’àrea de Drets Socials, amb prestacions com ara el servei d’atenció domiciliària, els àpats en companyia, les residències, els habitatge tutelats o els centres de dia per la gent gran, no modificaran tarifes. Així mateix es mantenen els preus públics dels serveis especials de neteja o recollida de residus per a la ciutadania.

Pel que fa als arxius, com ara l’Arxiu Municipal Contemporani o els Arxius de Districtes es modifica l’estructura dels preus del servei d’Arxius, agafant com a referència les tarifes del Departament de Cultura de la Generalitat, i amb l’objectiu de simplificar i harmonitzar la seva estructura, i reduir els preus. També Cementiris Barcelona manté congelats els preus dels serveis de cremació.





Paraules clau

tarifes i preus públics/ tarifes i preus públics 2022/