Servei de Premsa
18/09/2024
La transformació del Port Olímpic avançarà l’abril amb l’inici d’obres en dos espais
08/01/2022
Temps estimat de lectura: 3 minuts
[su_qrcode data=”%CURRENT_URL%” size=”150″ margin=”10″ align=”right”]Aprovades les inversions per valor de 21,8 milions d’euros, per la Comissió de Govern, destinades a la urbanització del Moll de Mestral i el Dic de Recer, els treballs començaran l’abril i acabaran durant el primer trimestre de 2023
El Port Olímpic es transforma sota criteris de màxima sostenibilitat, accessibilitat i generació d’activitat econòmica de qualitat
El nou Port Olímpic continua avançant en el seu objectiu d’esdevenir un espai de referència en la vida ciutadana, amb la nàutica popular, l’esport i la divulgació com a activitats centrals i amb nous espais vinculats a la promoció econòmica i de foment a l’economia blava. Recentment la Comissió de Govern ha aprovat dos dels projectes cabdals de la seva transformació: l’adequació dels locals del Moll de Mestral i l’adequació dels locals i pallols al Dic de Recer, així com la seva urbanització, tant a cota moll com a cota ciutat.
Un dels objectius fonamentals és fer que el Port s’integri amb la ciutat, fent-lo més accessible, més amable i amb més zones per a la trobada ciutadana i els usos socials i quotidians de la ciutat i especialment del districte de Sant Martí. A més, aquests dos espais, el Moll de Mestral i el Dic de Recer acolliran els usos i les activitats centrats en l’economia blava al Port Olímpic, per esdevenir un nou punt d’activitat diària, productiva, sostenible i innovadora que el converteixi en un Port viu.
Moll de Mestral, pol d’economia blava
El Moll de Mestral, amb una superfície construïda de gairebé 4.000 m2, acollirà el pol d’economia blava del Port Olímpic, que inclourà una sala d’actes per a 150 persones i diversos espais annexes on es concentraran locals d’economia blava, locals d’activitat nàutica i espais propis del Port, com sales tècniques o de centralització de control i seguretat.
A banda de l’adequació dels locals, està previst també habilitar un espai de passeig que pacifiqui la zona, amb la instal·lació d’una pèrgola, feta amb fusta tecnològica, que generarà un espai pensat per l’estada i el gaudi de la ciutadania, amb zones verdes i zones d’ombra. Aquest projecte representa una inversió de 10,4 milions d’euros.
Imatges del Moll que esdevindrà la gran plaça central del Port Olímpic
Urbanització del Dic de Recer, un espai de passeig i estada
També s’ha aprovat el projecte referent a l’adequació dels locals i pallols del Dic de Recer, en un àmbit aproximat de 2.500 m2, generant un espai per acollir diferents serveis propis de l’activitat nàutica i orientat, com el Moll de Mestral, a l’economia blava.
El projecte contempla la urbanització interior i superior del Dic, a les cotes moll i ciutat. La urbanització del Dic de Recer respon a la voluntat d’acostar la ciutadania al Port Olímpic, generant un espai de passeig i estada, tornarà a ser completament accessible, amb una plataforma única a cota port, però també més permeable amb la generació de nous accessos intermedis en el Dic, que connectaran la zona de passeig de cota ciutat amb la cota port. Entre l’edificació i la urbanització de l’espai, l’àmbit de projecte serà de gairebé 9.500 m2, i s’hi destinarà una inversió aproximada 11,4 milions d’euros.
Una inversió total de 40 milions d‘euros en sis anys
Els desenvolupament del nou model del Port comportarà una inversió total de més de 40 milions d’euros, que es durà a terme durant els propers 6 anys sense aturar l’activitat quotidiana que s’hi desenvolupa.
Les obres aprovades per valor de 21,8 milions d’euros s’iniciaran el pròxim d’abril, amb previsió que finalitzin durant el primer trimestre de 2023.
Amb aquest procés de transformació, el Port Olímpic impulsa un nou model d’usos i activitats centrats en l’economia blava, entesa com una economia vinculada al mar, no contaminant, eficient en l’ús de recursos i basada en els models de producció i consum sostenibles, que millorin el benestar i l’equitat social, contribuint al creixement econòmic, i reduint significativament els riscos ambientals i l’escassetat ecològica.
El nou Port Olímpic permetrà una activitat diària productiva, sostenible i innovadora que el converteixi en un Port viu, obert els 365 dies de l’any, amb activitats accessibles per a tothom i connectat amb la ciutadania, millorant alhora el posicionament competitiu de la ciutat amb la generació de 250 nous llocs de treball vinculats a aquest sector econòmic en un espai de més de 7.800 m2.
Paraules clauPort Olímpic/