Gràcia blinda la seva identitat amb una aposta pel patrimoni, les desafectacions urbanístiques, l’habitatge protegit, el comerç i el verd : Servei de Premsa

Us informem que per tasques de millora en les infraestructures tecnològiques de l'Ajuntament de Barcelona, aquest cap de setmana la Seu Electrònica, Guia BCN, l'Oficina Virtual de Tràmits, el Servei d'Atenció en Línia al Ciutadà i l'Agenda 500 estaran fora de servei. També es poden veure afectats altres serveis d'aquest web.

L'horari previst d'aquesta actuació és des de dissabte, a les 15.00 hores, fins dilluns, a les 00.00 hores.

Disculpeu les molèsties que us puguem ocasionar.

Gràcia blinda la seva identitat amb una aposta pel patrimoni, les desafectacions urbanístiques, l’habitatge protegit, el comerç i el verd

13/01/2022Temps estimat de lectura: 2 minuts

La Comissió de Govern dona tràmit a l’aprovació provisional de l’MPGM per al casc antic de Gràcia, que se suma a la revisió del catàleg patrimonial ja vigent i proposa nous criteris urbanístics i de sostenibilitat per preservar la singularitat dels barris i garantir el seu futur

El pla protegeix el patrimoni des del punt de vista social, ambiental i urbanístic, i incorpora canvis respecte a la proposta inicial a partir de les al·legacions rebudes i del treball conjunt amb el veïnat i entitats

Es vol mantenir el teixit urbà tradicional, evitar-ne la substitució i afavorir-ne la rehabilitació amb requisits i condicions que permetran arribar a més de 3.400 edificis protegits patrimonialment, l’equivalent a preservar tres de cada quatre finques de tot l’àmbit

Una de les novetats principals és la reducció substancial del número d’habitatges afectats gràcies a una anàlisi quirúrgica del territori: de les 158 afectacions previstes pel planejament vigent es passa a només 9, un 94% menys

Es preveu un potencial a llarg termini d’uns 1.700 habitatges de protecció nous i s’afavorirà la implantació de nous comerços en planta baixa per fomentar la mixtura d’usos

Per augmentar el verd i la biodiversitat s’aprofitarà les noves urbanitzacions de carrers, els parcs i jardins, patis d’illa, cobertes i mitgeres, amb actuacions que aplicaran criteris ambientals per treure’n tot el potencial

La protecció patrimonial i del teixit històric de Gràcia, a punt. La Comissió de Govern ha donat tràmit aquest dijous a l’aprovació provisional de la Modificació del Pla General (MPGM) per a la millora urbanística i ambiental dels barris de Gràcia, que actualitza el planejament per garantir la conservació del seu caràcter propi i identitat, garantir el seu futur i reduir al màxim les desafectacions urbanístiques. Ara, el text es dictaminarà a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de dimarts vinent i la votació final tindrà lloc al Plenari del Consell Municipal del 28 de gener. Un cop rebi el vistiplau del ple s’elevarà a la Subcomissió d’Urbanisme de Barcelona per a l’aprovació definitiva.

[…]

 

Descarregar dossier en format PDFCompartiu aquest contingut

Paraules clau
Gràcia/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina