La cavalcada dels Tres Tombs de Sant Antoni homenatjarà el món sanitari : Servei de Premsa

La cavalcada dels Tres Tombs de Sant Antoni homenatjarà el món sanitari

20/01/2022



Temps estimat de lectura: 3 minuts

[su_qrcode data=”%CURRENT_URL%” size=”150″ margin=”10″ align=”right”]La cavalcada dels Tres Tombs de la ciutat, celebrada des del 1826 i la segona més antiga de Catalunya, és un dels actes més populars de tots els que es fan al llarg de l’any a Barcelona

La Federació Catalana dels Tres Tombs i la Federació dels Tres Tombs de Barcelona recordaran i festejaran al món sanitari, amb la desfilada de quatre cavalls de gala i un carruatge que, amb el número 19, rendirà homenatge i aplaudirà la feina feta per les dones i homes d’aquest món

La cavalcada dels Tres Tombs de la ciutat, celebrada d’ençà del 1826, és un dels actes més populars de tots els que es fan al llarg de l’any a Barcelona. Està formada per nombrosos carruatges amb cavalls, ases i someres, que recorren diversos carrers del barri de Sant Antoni i del centre de la ciutat. Enguany la desfilada torna al seu format tradicional i homenatjarà al món sanitari.

Es farà el dissabte 22 de gener i començarà a les 10.30 hores, des del carrer de Tamarit amb l’avinguda del Paral·lel i, a les 11:00 hores, davant de l’escola Pia, s’hi llegirà el pregó dels Tres Tombs, a càrrec de Vicenç Gasca i Grau, veí del barri, empresari i comerciant. Tot seguit, es durà a terme la benedicció dels animals davant de l’escola Pia de Sant Antoni. El regidor de l’Eixample, Pau Gonzàlez, donarà la benvinguda a aquesta 197 edició que s’emmarca dins de la Festa Major de Sant Antoni.

En aquesta cavalcada, la Federació Catalana dels Tres Tombs i la Federació dels Tres Tombs de Barcelona recordaran i festejaran molt especialment al món sanitari, amb la desfilada de quatre cavalls de gala i un carruatge que, amb el número 19, rendirà homenatge i aplaudirà la feina feta per les dones i homes d’aquest món.

La cavalcada dels Tres Tombs de Barcelona està organitzada per la Federació Tres Tombs Sant Antoni de Barcelona, entitat formada per, l’Arca de Noè, l’Associació de Veïns del barri de Sant Antoni, la Germandat de Sant Antoni Abat i Sant Antoni Comerç. Compta amb el suport del Districte de l’Eixample i de l’Ajuntament de Barcelona.

En la cavalcada, que és la segona més antiga de Catalunya després de la d’Igualada, hi participaran més de 85 èquids i 54 carros i carruatges representatius de la mobilitat de Barcelona, dels seus serveis, dels transports entre pobles i de les feines agrícoles i rurals.

L’organització recorda que caldrà seguir en tot moment les mesures vigents de prevenció de la Covid-19.

 

Una mica d’història de la cavalcada dels Tres Tombs de Barcelona

Actualment, és la segona cavalcada més antiga de Catalunya, darrere de la d’Igualada, i la més antiga de la ciutat, amb documentació que explica que s’ha fet des de l’any 1825. El pròxim 2025 celebrarà el Bicentenari de la seva cavalcada. L’Ajuntament ens va lliurar la Medalla d’Honor de Barcelona i la Generalitat ens va incloure l’any 2019, en el catàleg de Festa patrimonial d’interès nacional.

El recorregut actual surt de l’Avinguda Paral•lel amb Tamarit passant després pel Mercat de Sant Antoni, l’Escola Pia de Sant Antoni, a la ronda de Sant Pau, on es beneeixen els animals; continua per davant del Mercat de Sant Antoni, carrer Urgell, Floridablanca, ronda de Sant Antoni, Plaça Universitat, Pelai, Rambla fins a Hospital, per tornar pel carrer Manso fins a la plaça Puig i Cadafalch on està l’espai de concentració.

 

Document Adjunt
Programa Tres Tombs Barcelona 2022

 

També trobareu més informació a la web http://www.trestombsbarcelona.cat

 





Paraules clau

sant antoni/ tres tombs/ Tres Tombs Barcelona 2022/