Eloi Badia participa al lliurament del Premi Joan Amades de Cultura Popular i Tradicional 2021 : Servei de Premsa

Eloi Badia participa al lliurament del Premi Joan Amades de Cultura Popular i Tradicional 2021

26/01/2022



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dijous 27 de gener, a les 19 hores (Centre Artesà Tradicionarius, travessia de Sant Antoni, 6), el regidor del districte de Gràcia, Eloi Badia, assistirà al lliurament del Premi Joan Amades de Cultura Popular i Tradicional 2021. L’Associació Cultural Joan Amades (ACJA) atorga enguany el premi a Antoni Torrens Gost, activista i promotor cultural d’origen mallorquí instal·lat a Gràcia, on va importar la festa dels Foguerons de Sant Antoni el 1993 i que actualment és popularment coneguda com la festa major d’hivern de Gràcia.

Torrens va ser del 1986 al 1997 president del Club Cultural sa Pobla, lloc des del qual va arrencar projectes culturals com:

– Creació el 1993 de la festa dels Foguerons de Sant Antoni de sa Pobla a Gràcia.
– Creació el 1994 de la Trobada de Xeremiers i Fira de Luthier que es fa anualment a sa Pobla i reuneix Xeremiers d’arreu dels Països Catalans i Europa.

El 1997 va deixar el Club Cultural i fundà l’Associació Cultural Albopàs, entitat a través de la qual va forjar multitud de projectes culturals per Mallorca que es varen sumar als anteriors citats, alguns d’ells són:

– Creació el 1997 dels Dimonis d’Albopàs. Grup que va fer la seva primera actuació el 1998 i ajudà a difondre el món dels dimonis de correfoc a tota l’illa. Van acabar actuant en llocs com Londres o Nova York.
– Recuperació de la nit d’enramades per Santa Margalida.
– Edició de múltiples llibres i discs de música tradicional.
– Aquest mateix 2022, la creació del Joc de l’Oca de Sant Antoni.

El premi està destinat a reconèixer i les trajectòries de persones i organitzacions que han destacat en l’estudi, la promoció i la dinamització de la cultura popular i tradicional catalana.





Paraules clau

Gràcia/ Tradicionàrius/