[INCLOU MATERIA AUDIOVISUAL] L’Ajuntament transmet el seu suport institucional a la comunitat ucraïnesa de Barcelona : Servei de Premsa

[INCLOU MATERIA AUDIOVISUAL] L’Ajuntament transmet el seu suport institucional a la comunitat ucraïnesa de Barcelona

03/03/2022



Temps estimat de lectura: 2 minuts

[su_qrcode data=”%CURRENT_URL%” size=”150″ margin=”10″ align=”right”]La tinenta d’alcaldia Laura Pérez, el regidor Marc Serra i el comissionat Khalid Ghali han rebut avui representants d’entitats socioculturals i de les comunitats religioses ucraïneses

L’Ajuntament de Barcelona ha transmès aquest migdia en una trobada institucional el seu suport a la comunitat ucraïnesa de Barcelona, en què han informat dels serveis municipals a disposició de les persones d’aquest país que es trobaven de pas a la ciutat en el moment de la invasió russa, així com per a les persones que puguin anar arribant a Barcelona fugint de la guerra. Alhora, la reunió ha servit també per recollir demandes i peticions concretes i establir i consolidar canals de comunicació i coordinació perquè puguin fer arribar aquestes qüestions.

 

 

Barcelona, declarada ciutat refugi, compromesa amb la justícia global i amb la defensa del dret d’asil ha estat ciutat d’acollida de ciutadans i ciutadanes ucraïneses des de 2014. En l’actualitat més de 5.000 persones ucraïneses tenen la seva residència a la nostra ciutat, un número que sens dubte augmentarà durant les properes setmanes a causa del conflicte. Barcelona no pot quedar al marge d’aquesta emergència política i humanitària i vol posar els recursos municipals a disposició de totes les persones que ja hi són i de les que arribin a la ciutat.

Per part de l’Ajuntament, han participat a la trobada la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Justícia Global i Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, el regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, i el comissionat de Diàleg Intercultural i Pluralisme Religiós, Khalid Ghali. Per part de la comunitat ucraïnesa, han assistit l’Associació Ucraïna Catalunya, l’Associació de Pares i Professors Ucraïnesos de Catalunya i Djerelo – Associació Ucraïnesa a Barcelona, a més de diferents comunitats religioses que congreguen part de les persones ucraïneses de la ciutat, com la Parròquia de Nostra Senyora del Perpetu Socors, l’Església Ortodoxa d’Espanya, l’Església Ucraïnesa Salvació de Déu i els Testimonis Cristians de Jehovà.

Des de l’esclat de la guerra, l’Ajuntament de Barcelona ha posat a disposició de les persones ucraïneses que es trobaven a la ciutat en situació d’emergència social, tant de pas com veïnes de la ciutat, un canal d’atenció telefònic i presencial per tal de canalitzar les seves necessitats, amb coordinació amb la Generalitat i el Consolat d’Ucraïna a Barcelona, així com assessorament i informació sobre protecció internacional a través del Servei d’Atenció a Persones Emigrants, Immigrants i Refugiades (SAIER). Des de divendres, el SAIER ha atès més de 400 persones ucraïneses, i el CUESB ha realitzat més unes 200 atencions.

 

Declaracions de Laura Pérez (mp3)





Paraules clau

comunitat ucraïnesa de Barcelona/