Barcelona inaugura l’Espai Lidera, un entorn per a dones professionals : Servei de Premsa

Barcelona inaugura l’Espai Lidera, un entorn per a dones professionals

08/03/2022



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni ha inaugurat l’Espai Lidera en una trobada a la qual han assistit diferents dones representants d’entitats com: Fidem, WomenforClimate, WA4Steam, Dones en xarxa, 50×50, Dones pel futur, Observatori Lideratge a l’Empresa-UPF, Women 360 Congress i iPensa

L’Espai Lidera, dissenyat per contribuir a enfortir les relacions professionals i visibilitzar les associacions del món laboral de les dones ha estat inaugurat aquest matí pel primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni. El centre pren el nom del programa de referència Lidera de Barcelona Activa creat per potenciar la trajectòria professional de les dones a la ciutat. Està ubicat a la incubadora Almogàvers (carrer Almogàvers, 165, Districte 22@) i compta amb dues sales que funcionen com a coworking amb 12 llocs de treball i una altra per a reunions i formacions.

 

 

L’objectiu de l’Espai Lidera és promocionar l’emprenedoria liderada per dones a la ciutat, a més d’acollir iniciatives empresarials de participants del programa de creació d’empreses de l’agència econòmica municipal. Per accedir-hi, caldrà que les entitats presentin una sol·licitud acompanyada de la informació de la seva entitat.

El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni, ha assenyalat en el moment de la inauguració que “per aconseguir una societat plenament igualitària hem de fer que el món empresarial i econòmic ho siguin prèviament, especialment en l’àmbit directiu. Per això des de l’Ajuntament impulsem programes de foment de l’emprenedoria femenina i el lideratge empresarial, o les vocacions científica i tecnològica de les nenes ja des de l’escola”. El primer tinent d’alcaldia ha remarcat que “el protagonisme tan visible dels homes en aquests sectors demostra la bretxa de gènere que encara perviu i posa en evidència la necessitat de continuar treballant a favor de la igualtat”.

A la inauguració de l’Espai Lidera han participat dones representants de diferents associacions i entitats com: Fidem, WomenforClimate, WA4Steam, Dones en xarxa, 50×50, Dones pel futur, Observatori Lideratge a l’Empresa-UPF, Women 360 Congress i iPensa. Algunes de les dones que formen part d’aquestes entitats ja començaran a treballar en aquest espai aquest mateix mes.

Durant els darrers 3 anys, el programa Lidera de Barcelona Activa ha format 4.000 dones mitjançant accions de suport per crear empreses, mentories, programes de desenvolupament directiu, de millora competencial, estratègia digital i acompanyament en finances.





Paraules clau

Espai Lidera/