Albert Batlle lliura les Medalles i les Genoveves als Bombers de Barcelona : Servei de Premsa

Albert Batlle lliura les Medalles i les Genoveves als Bombers de Barcelona

10/03/2022Temps estimat de lectura: 2 minuts

S’ha homenatjat el personal jubilat del cos de Bombers i s’ha fet entrega de 17 medalles d’argent als bombers que porten 35 anys de servei

El tinent d’alcaldia de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha presidit avui l’acte d’homenatge al personal jubilat del cos de Bombers de Barcelona, que s’ha celebrat al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona en motiu de la festa patronal dels Bombers, Sant Joan de Déu, que es commemora el dia 8 de març. Durant l’acte s’han entregat les Genoveves al personal jubilat i s’ha fet entrega també de 17 medalles d’argent als membres del cos que porten 35 anys treballant.

També s’ha reconegut, amb una placa commemorativa, a la direcció de l’escola Collaso i Gil, per la seva dedicació a la posta en marxa del vehicle pedagògic PREvenim! que apropa els consells de prevenció contra incendis als i les alumnes de la ciutat.

A l’acte hi ha assistit el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, així com diferents representants dels cossos de seguretat i prevenció de Barcelona i de Catalunya.

 

 

Durant la seva intervenció, el tinent d’alcaldia ha reconegut el servei i compromís del cos de Bombers de Barcelona, i d’una manera especial, dels bombers jubilats a qui ha agraït la seva aportació constant al cos gràcies a la seva experiència.

Batlle ha valorat també l’esforç de tots els equips durant la pandèmia, els últims dos anys, per atendre “el dia a dia” de la ciutat malgrat les dificultats. “La crisi per la COVID ens ha fet veure les nostres fortaleses i debilitats i ens ha fet evident que hem d’estar constantment en alerta per tot tipus de necessitats, per abordar els problemes de present i de futur”, ha afegit Batlle, que també ha posat com exemple de servei públic l’atenció, aquests últims dies, de persones refugiades que fugen d’Ucraïna i arriben a Barcelona.

“Hem de donar resposta des de l’expertesa davant de petites intervencions o de grans desastres a vegades arriscant la integritat física”, ha conclòs Batlle, que ha posat en valor la funció de protecció civil que també està encomanada al cos de Bombers de Barcelona i el qual aquest últim any s’ha volgut reforçar “per donar resposta al model de resiliència urbana”.

Batlle ha assenyalat que segueix sent necessari “potenciar la presència de dones al cos de SPEIS” i ha desitjat que les dones que s’han incorporat al cos exemple i inspiració per a generacions futures.

 

Balanç del 2021

Durant l’any 2021 l’SPCPEIS va fer un total de 19.656 intervencions en salvaments, incendis o explosions, assistències tècniques, i tasques de prevenció operativa. Aquesta xifra representa un augment del 6,26% respecte a l’any 2020. De les 19.656 intervencions, 4.287 van ser en incendis i explosions, el 21,81% del total de serveis. Durant l’any 2021 nou persones van morir en incendis a la ciutat de Barcelona.

Pel que fa a les intervencions en salvaments, l’any 2021 se’n van realitzar 6.445, una xifra que representa el 32,79% del total de les intervencions. El 84,72%, 5.460 d’aquests tipus de serveis es van realitzar per auxiliar i socórrer persones en habitatges.

Més de 23.000 escolars s’han format en prevenció de riscos davant dels incendis a través de l’Espai de Bombers.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
bombers/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina