Barcelona se suma a un centenar de ciutats europees per condemnar l’atac rus a Ucraïna i reclamar a Europa que redobli els esforços per posar fi a la guerra : Servei de Premsa

Barcelona se suma a un centenar de ciutats europees per condemnar l’atac rus a Ucraïna i reclamar a Europa que redobli els esforços per posar fi a la guerra

16/03/2022Temps estimat de lectura: 2 minuts

Clam dels Ajuntaments i àrees metropolitanes d’Europa contra la invasió russa a Ucraïna amb una declaració conjunta dels representants de ciutats

Londres, Varsòvia, Gdansk, Lisboa, Roma, Leipzig són algunes de les ciutats que han adoptat la declaració adjunta, contundent amb Rússia i en les exigències a la UE, després de reunir-se per videoconferència amb el vicealcalde de la ciutat ucraïnesa de Mariúpol, a Ucraïna, assetjada per les tropes russes

Un centenar d’alcaldesses, alcaldes i representants d’àrees metropolitanes europees han signat la Declaració de Mariupol condemnant la invasió russa d’Ucraïna i cridant els governs europeus i la Comissió Europea a augmentar els esforços per aturar la guerra.

En la Crida urgent per Mariupol, les ciutats reclamen que s’obligui i es pressioni el govern rus a obrir corredors humanitaris i apel•len a la solidaritat europea per adoptar solucions i decisions ràpides sobre la capacitat d’acollida i reubicació dels refugiats a Europa. Així mateix, exigeixen als governs europeus i a la Comissió Europea l’aturada de totes les relacions comercials amb Rússia i Bielorússia fins que l’exèrcit rus no es retiri d’Ucraïna.

Ciutats com Londres, Varsòvia, Gdansk, Lisboa, Roma, Leipzig i Barcelona han adoptat la declaració adjunta, contundent amb Rússia i també en les exigències a la Unió Europea, després de reunir-se per videoconferència amb el vicealcalde de Mariúpol, a Ucraïna, ciutat assetjada per les tropes russes.

La tercera tinenta d’alcaldia i responsable de relacions internacionals de l’Ajuntament, Laia Bonet, va ser l’encarregada de participar en la reunió i subscriure la declaració conjunta. Entre el centenar de signants de la declaració també hi figura el vicepresident de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Ernest Maragall.

Adjunt el text íntegre de la Declaració de MariupolCompartiu aquest contingut

Paraules clau
Ucraïna/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina