El Disseny Hub acollirà trobades mensuals per impulsar el sector dels videojocs : Servei de Premsa

El Disseny Hub acollirà trobades mensuals per impulsar el sector dels videojocs

17/03/2022Temps estimat de lectura: 2 minuts

La iniciativa, promoguda per l’Ajuntament, la Generalitat i l’Associació de desenvolupadors de videojocs de Catalunya (Devicat), busca enfortir un sector creatiu i productiu estratègic

En la primera sessió, que ha tingut lloc avui, hi han participat més d’un centenar de professionals i empreses

Aquesta tarda al Disseny Hub Barcelona s’han reunit més d’un centenar de professionals del sector empresarial i l’ecosistema creatiu del videojoc de Barcelona i Catalunya.  Aquesta és la primera trobada organitzada per l’Associació de desenvolupadors de videojocs de Catalunya (Devicat) amb el suport de la Regidoria de Turisme i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona i de la Direcció General d’Innovació i Cultura Digital del Departament de Cultura. Amb l’acte d’avui s’engega una proposta de vuit trobades mensuals de networking que volen facilitar el coneixement i l’intercanvi entre els nodes de l’ecosistema català i entre aquests i altres sectors creatius de la ciutat.

 

 

Aquesta trobada és una de les primeres accions previstes del marc comú d’actuació pel suport a la Indústria del Videojoc com a sector estratègic de la ciutat i el territori establert amb Devicat i de comú acord entre l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Cultura.

En aquesta primera sessió inaugural hi participen el regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé; la directora general de d’Innovació i Cultura Digital, Marisol López, i  el president de Devicat, Xavier Carrillo.

La sessió compta també amb Oriol Pujadó y Alexis Corominas, de Piccolo Studio autors del videojoc Arise, Story.

També es dedica una sessió de treball amb les aportacions de professionals dels estudis Jandusoft, Lince Works, Digital Legend i l’ICEC que ha tractat el finançament de projectes amb aportacions reintegrables. Uns ajuts econòmics en forma de cofinançament que permeten disposar de finançament a priori per a desenvolupar un projecte.

Conscients de la rellevància del sector del videojoc a Barcelona i de les múltiples connexions i sinergies amb altres entorns de les Indústries Creatives, aquest any 2022, es planteja, entre altres coses: treballar en el sistema educatiu per difondre les potencialitats professionals i laborals del sector; promoure l’intercanvi d’experiències, coneixement i contactes estratègics d’àmbit internacional per consolidar la imatge de l’ecosistema de Barcelona com a hub del videojoc d’Europa; Consolidar una xarxa “d’ambaixadors“ de Barcelona-Catalunya del sistema del videojoc connectant professionals que ocupen posicions rellevants en la indústria internacional.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
videojoc/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina