Barcelona condemna el feminicidi d’una dona per violència masclista i mostra el seu ferm rebuig : Servei de Premsa

Barcelona condemna el feminicidi d’una dona per violència masclista i mostra el seu ferm rebuig

21/03/2022Temps estimat de lectura: 2 minuts

La ciutat activa el protocol de dol i convoca un minut de silenci per demà dimarts la plaça Sant Jaume a les 12.00 hores

L’Ajuntament de Barcelona condemna fermament el feminicidi d’una dona, veïna del districte de Sant Martí, per causa de violència masclista. Els fets han tingut lloc aquest dilluns 21 de març. Davant d’aquest fet, el Consistori vol expressar el seu més sentit condol a la família i a les amistats de la víctima, condemnant fermament aquest assassinat que vulnera els drets humans més essencials.

Davant d’aquest nou feminicidi, l’Ajuntament de Barcelona ha activat el protocol de dol establert conjuntament amb institucions i entitats, per treballar coordinadament cada cas que es produeixi a la ciutat.

L’Ajuntament de Barcelona reitera el seu suport a totes les dones que es troben en aquestes situacions, i es compromet a seguir esmerçant, conjuntament amb la resta d’institucions del nostre país, tots els esforços necessaris per avançar en garanties respecte al dret bàsic de les dones a viure sense cap manifestació d’aquestes violències.

Així, recorda que totes les dones i els seus fills i filles que pateixin violència tenen al seu abast un seguit de recursos específics d’atenció i assessorament a través del Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA), ubicat al carrer Marie Curie, 16 (tel.: 93 291 59 10).

En cas d’urgència també es poden adreçar als telèfons gratuïts d’atenció les 24 hores, tots els dies de l’any (Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona: 900 70 30 30, o bé al d’urgències, específic contra la violència masclista, de l’Institut Català de les Dones: 900 900 120). En aquest enllaç https://ajuntament.barcelona.cat/bcnantimasclista/ca/serveis-datencio trobareu més informació.

Les violències masclistes són l’expressió més greu i devastadora d’una cultura de control, domini i abús dels homes sobre les dones que ha imposat un model de masculinitat que encara és valorat, per part de la societat, com a superior. Aquesta cultura no només destrueix vides, sinó que també impedeix la plena ciutadania, la llibertat i el desenvolupament dels drets de les dones.

 Compartiu aquest contingut

Paraules clau
#bcnantimasclista/ dona/ feminicidi/ ni una menys/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina