Sonia Fuertes inaugura el Fòrum Social Metropolità : Servei de Premsa

Sonia Fuertes inaugura el Fòrum Social Metropolità

22/03/2022Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dimecres 23 de març, a les 9.30 hores (Fabra i Coats. Fàbrica de Creació i Centre d’Art), la comissionada d’Acció Social de l’Ajuntament de Barcelona, Sonia Fuertes, i la presidenta de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, Francina Alsina, inauguren el Fòrum Social Metropolità. Posteriorment, a les 10.30 hores, atendran els mitjans de comunicació.

El Fòrum Social Metropolità és una iniciativa promoguda per l’Acord Ciutadà per a una Barcelona Inclusiva. Es tracta d’un espai horitzontal obert a totes les entitats socials amb activitat a la regió metropolitana o a la ciutat dels 5 milions d’habitants, i als ajuntaments que hi vulguin participar. L’objectiu del Fòrum és identificar i fer front als reptes socials metropolitans desplegant una acció social tant a nivell intermunicipal com pública local – iniciativa social a l’interior de l’espai de la regió metropolitana o de la metròpolis. El Fòrum Social Metropolità planteja promoure, facilitar i donar suport a les interdependències entre entitats socials i ajuntaments per afrontar amb més èxit els reptes socials de la metròpolis.

L’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva és l’espai de participació, de cooperació publico-social i d’acció conjunta entre institucions i organitzacions de la ciutat que, a través de la coproducció de polítiques, treballen per construir una Barcelona més inclusiva i amb major qualitat de vida per a totes les persones. En definitiva, és un espai compartit entre el govern de la ciutat i la societat civil per a la inclusió i la defensa dels drets socials. La finalitat de l’acord és incrementar el capital social de la ciutat i promoure l’acció social, és a dir, la seva capacitat d’organització i actuació conjunta. I ho fa mitjançant la promoció de la cooperació i l’articulació de xarxes d’acció per avançar en la construcció plural i democràtica d’un bé comú primordial: la inclusió socialCompartiu aquest contingut

Paraules clau
Fòrum Social Metropolità/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina