Gràcia impulsa el equipaments esportius amb una inversió de 2 milions d’euros : Servei de Premsa

Gràcia impulsa el equipaments esportius amb una inversió de 2 milions d’euros

24/03/2022



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Les grans actuacions que s’han realitzat en el període 2019-2021 han estat al camp de futbol de l’Àliga, els poliesportius de la Creueta del Coll i Josep Comellas i el camp de futbol Nou Sardenya

També s’han reforçat els convenis amb entitats esportives, s’han renovat pistes de petanca, circuits de salut i calistènies i s’ha promogut activitats esportives al districte

El Districte de Gràcia ha fet un fort impuls als seus equipaments esportius amb una inversió de 1.969.757,33 euros en el període 2019-2021, dels quals l’Institut de Barcelona Esports n’ha aportat gairebé 700.000 i el Districte de Gràcia 1,3 M €. Les principals actuacions s’han realitzat al camp de futbol de l’Àliga, als poliesportius de la Creueta del Coll i Josep Comellas i al camp del Nou Sardenya. En aquests equipaments s’hi ha realitzat gran actuacions com el canvi d’enllumenat, millora i renovació de diferents elements com porteries, banquetes i grades, o la renovació integral de les pistes.

Al camp de futbol de l’Àliga s’hi ha realitzat un canvi de l’enllumenat apostant per la tecnologia LED, més eficient i millor qualitat lumínica. A més també s’ha canviat la gespa i el sistema de rec i s’han rehabilitat i renovat altres elements com les banquetes, les porteries.

Pel que fa al Nou Sardenya, les intervencions han estat també molt rellevants. Aquest estiu es realitzarà la substitució de la gespa del camp, una intervenció pressupostada amb 375.328,80 € i realitzada per l’Institut Barcelona Esports (IBE). Però a més, també s’han fet altres millores al camp de joc, a les grades, als vestidors i a les oficines i s’ha realitzat una altra gran actuació amb la renovació de l’enllumenat amb tecnologia LED.

Tant el poliesportiu de la Creueta del Coll, al barri del Coll, com el de Josep Comellas, a la Vila, han renovat part de les instal·lacions. Al de la Creueta, s’hi ha rehabilitat la coberta, s’han fet diferents actuacions de millora de la pista de joc i s’ha renovat l’enllumenat amb LED. La mateixa actuació de canvi d’enllumenat s’ha realitzat al Josep Comellas, on a més, s’ha renovat el sistema de climatització.

Les actuacions de renovació de l’enllumenat dels tres equipaments, poliesportius de la Creueta i  Josep Comellas, i també camp de futbol Nou Sardenya, es realitza en el marc del Pla de millora energètica dels edificis municipals (PEMEEM), que té com a objectiu l’estalvi d’energia i la incorporació d’energies renovables als edificis i les instal·lacions municipals, de manera que el Districte de Gràcia avança cap a la sostenibilitat en la gestió dels seus equipaments. En tots els casos les lluminàries se substitueixen per tecnologia LED, més eficièncient, menor consum i vida útil més llarga. Les actuacions s’han realitzat en col·laboració de l’Agència de l’Energia, que ha fet la redacció dels projectes.

Una altra de les accions fetes aquest any ha estat l’acord amb el qual s’ha arribat amb el Club Natació Catalunya per tal d’alliberar la càrrega financera de l’equipament  municipal de Can Toda, descarregar a l’ entitat de l’endeutament i garantir la continuïtat en la prestació del servei fins a la nova licitació i posterior adjudicació.





Paraules clau

Gràcia/