Albert Batlle presideix la presentació del llibre “Sarrià – Sant Gervasi: patrimoni documental i identitat cívica” : Servei de Premsa

Albert Batlle presideix la presentació del llibre “Sarrià – Sant Gervasi: patrimoni documental i identitat cívica”

30/03/2022



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dijous 31 de març, a les 17.00 hores (Sala de Plens de la Seu del Districte de Sarrià – Sant Gervasi, plaça del Consell de la Vila, 7), el regidor del Districte, Albert Batlle, presideix l’acte de presentació del llibre “Sarrià – Sant Gervasi: patrimoni documental i identitat cívica”, on hi participen l’arxiver en cap de l’Ajuntament de Barcelona, Joaquim Borràs, i l’historiador i autor del llibre, Daniel Venteo.

L’Ajuntament de Barcelona ha publicat el llibre “Sarrià – Sant Gervasi: patrimoni documental i identitat cívica”, que explica la història de l’Arxiu Municipal del Districte de Sarrià – Sant Gervasi. El llibre està redactat de manera entenedora i il·lustrat amb fotografies històriques per descobrir els fons documentals públics i privats de l’arxiu del Districte amb l’objectiu de fer-lo arribar al conjunt de la ciutadania i posar en valor els esforços que l’Ajuntament de Barcelona fa per la recuperació de la memòria col·lectiva com a patrimoni ciutadà. El llibre és un encàrrec de l’Arxiu Municipal de Barcelona, que té cura del patrimoni documental del govern municipal i conserva la memòria viva de la ciutat, i l’autor és l’historiador, Daniel Venteo.

El llibre recull la importància de la contribució ciutadana i municipal per a la salvaguarda del patrimoni documental local, com a eina imprescindible per a la conformació de la identitat dels barris de Sarrià – Sant Gervasi, i alhora, de Barcelona, al llarg del temps. Es publica coincidint amb la commemoració del centenari de l’annexió de Sarrià a Barcelona perquè és una oportunitat per conèixer la transformació de Sarrià al llarg dels darrers cent anys i alhora per recordar que, amb aquella annexió, Barcelona va completar la seva dimensió urbana.

L’acte de presentació del llibre es podrà seguir en streaming a través de l’enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=Kml3nIK9BJo





Paraules clau

Sarrià-Sant Gervasi/