Els Bombers de Barcelona celebren el seu quart Concurs de Rescat en Alçada : Servei de Premsa

Els Bombers de Barcelona celebren el seu quart Concurs de Rescat en Alçada

06/04/2022



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Més de 150 bombers i bomberes participaran a l’edició d’enguany que té lloc a les instal·lacions de la Terminal APM del Port de Barcelona

Des del passat dilluns i fins demà dijous, els Bombers de Barcelona estan celebrant la quarta edició del Concurs de Rescat en Alçada amb la participació de 24 equips de sis persones, és a dir, prop de 150 bombers i bomberes de tots els parcs de Bombers de la ciutat. L’edició d’enguany està tenint lloc a les instal·lacions que la Terminal APM té en el Moll Sur del Port de Barcelona.

Durant quatre dies els diferents equips estan accedint  la terminal de contenidors en torns de tres equips pel matí i tres per la tarda per posar-se a prova en tres maniobres diferents: una complexa amb llitera, una altra amb arnés, i una de caràcter sanitari en proves diferents cada dia, des del castellet de la grua, la contraploma o simulant un rescat des d’una straddle carrier.

L’equip guanyador es donarà a conèixer divendres en un acte a l’Espai Bombers del carrer Lleida. L’equip amb una major puntuació participarà en el Rescue Great Day que tindrà lloc el proper mes de maig a Sevilla.

El concurs de Rescat en Alçada és una gran oportunitat pels participants de poder realitzar pràctiques de situacions i salvaments en les que es poden trobar els i les membres del cos dels Bombers de Barcelona tenint en compte que les instal·lacions portuàries presenten unes característiques que reclamen una atenció especial de les autoritats competents en matèria de protecció civil, prevenció i extinció d’incendis.

 

Vídeo 1/2

Vídeo 2/2





Paraules clau

Bombers de Barcelona/ rescat/